Brunatnice uzyskiwane z hodowli oceanicznych w chłodnych wodach. W procesie produkcyjnym są tylko myte, cięte i suszone dając produkt w pełni naturalny. Mają zielony kolor, gładką i sprężystą teksturę oraz morski słodkawy smak przypominający ostrygi.
Używane są jako dodatek do zup, bulionów, sałatek, sosów, makaronów, dań wegetariański zwłaszcza z roślin strączkowych. Dla przykładu podajemy kilka nazw dań japońskich w których występują glony Wakame:
Wakame Soba - makaron gryczany z wakame Kyuri No Sunomono - sałatka wakame z ogórkiem Tofu Wakame Miso-shiru - zupa miso z tofu i wakame
Zawierają w przyswajalnej formie wszystkie mikroelementy i minerały wody morskiej, są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15 razy więcej niż mleko) i witaminy z grupy B. Najnowsze badania dowodzą, że brunatny barwnik fukoksantyna, znajdujący się w glonach jest substancją uczestniczącą w spalaniu tkanki tłuszczowej.
Moczyć 5 min. do zupy lub 20 min. do sałatek, zwiększają objętość ok. 10-krotnie. Odcedzić (wodę można dodać do zupy), spożyć na surowo lub gotować w potrawie aż będą dostatecznie miękkie. W przypadku zbyt dużych kawałków liści pokroić na mniejsze.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,27kg
Indeks: J1010 Nazwa magazynowa: Glony Wakame 250g/12 Nazwa oryginalna: Fueru Wakame Producent: Chiny Waga brutto (waga do wysyłki): 0,27kg Skład: glony wakame Termin przydatności do spożycia: 20.06.2013
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|