Brunatnice uzyskiwane z hodowli oceanicznych w chłodnych wodach. W procesie produkcyjnym są tylko myte, cięte i suszone dając produkt w pełni naturalny. Mają zielony kolor, gładką i sprężystą
teksturę oraz morski słodkawy smak przypominający ostrygi.
Używane są jako dodatek do zup, bulionów, sałatek, sosów, makaronów, dań wegetariański zwłaszcza z roślin strączkowych. Dla przykładu podajemy kilka nazw dań japońskich w których występują glony
Wakame:
Wakame Soba - makaron gryczany z wakame
Kyuri No Sunomono - sałatka wakame z ogórkiem
Tofu Wakame Miso-shiru - zupa miso z tofu i wakame
Zawierają w przyswajalnej formie wszystkie mikroelementy i minerały wody morskiej, są bogate w białka, sód, żelazo, potas, wapń (posiadają go 15 razy więcej niż mleko) i witaminy z grupy B.
Najnowsze badania dowodzą, że brunatny barwnik fukoksantyna, znajdujący się w glonach jest substancją uczestniczącą w spalaniu tkanki tłuszczowej.
Moczyć 5 min. do zupy lub 20 min. do sałatek, zwiększają objętość ok. 10-krotnie. Odcedzić (wodę można dodać do zupy), spożyć na surowo lub gotować w potrawie aż będą dostatecznie miękkie. W
przypadku zbyt dużych kawałków liści pokroić na mniejsze.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,11kg
Indeks: J10010
Nazwa magazynowa: Glony Wakame 100g/12
Nazwa oryginalna: Fueru Wakame 100g
Producent: Chiny
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,11kg
Skład: glony wakame
Termin przydatności do spożycia: minimum 3 miesiące
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do
obejrzenia naszych pozostałych aukcji. |
![](http://www.kuchnieswiata.com.pl/picture/logo_ks.jpg) |
Polecane produkty: ![Panelealle](http://www.panelealle/views.php?panel=22698&user=21<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>326) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|