Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

[KŚ] Czarny ocet ryżowy CHINKIANG 550ml. Ceniony..

28-01-2014, 9:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 8.50 zł     
Użytkownik kuchnieswiatasa
numer aukcji: 3882893940
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 29   
Koniec: 28-01-2014 08:12:17
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Czarny ocet ryżowy 550ml CHINKIANG

Telefon dostępny od poniedziałku do piątku
w godzinach 11:00 - 14:00
+48 [zasłonięte] 012 094
e-mail: [zasłonięte]@kuchnieswiata.com.pl

Adres centrali firmy:
Kuchnie Świata S.A.
05-152 Czosnów / 15km od Warszawy
Łomna, ul. Gdańska 34
NIP: 118[zasłonięte]9859, REGON: 010[zasłonięte]640

Paczki wysyłamy w dni robocze do 24h po zaksięgowaniu należności na naszym koncie.

Wysyłka za pośrednictwem POCZTY POLSKIEJ oraz kuriera SIÓDEMKA.


NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW (RÓWINIEŻ Z INNYCH NASZYCH AUKCJI) PŁACISZ TYLKO ZA 1 USŁUGĘ TRANSPORTOWĄ!!!


Do każdej przesyłki należy doliczyć 500g wagi opakowania.

KOSZTY WYSYŁKI PACZKI
POCZTA POLSKA (D+1)
do 1kg11,00zł
od 1 do 2kg13,00zł
od 2 do 5kg14,50zł
od 5 do 10kg20,50zł
od 10 do 15kg25,00zł
od 15 do 20kg35,00zł
od 20 do 30kg43,00zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
SIÓDEMKA (D+1)
od 0 do 30kg15,00zł

Raiffeisen Bank Polska S.A.
38 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0090000 [zasłonięte] 132988

Prosimy o wpisanie w tytule przelewu: Nick Allegro oraz numery aukcji w których brali Państwo udział.

Przed dokonaniem zakupu prosimy o zapoznanie się z regulaminem naszych aukcji na stronie "O MNIE"

Czarny ocet ryżowy CHINKIANG – bardzo popularny w południowej części Chin, jest najlepszym z czarnych octów ryżowych.Nazwa pochodzi od prowincji, gdzie jest produkowany ( Chinkiang odmieniane również jako Zhenjiang).
Tradycyjnie, wyrabiany jest ze słodkich i kleistych odmian ryżu. Ma ciemny kolor i głęboki, nieco „dymny” smak. Może być stosowany jako zamiennik octu balsamicznego.

Czarny ocet ryżowy, szczególnie poleca się jako dodatek do potraw duszonych, sałatek lub jako dip.

Słodko-Kwaśna wieprzowina po chińsku


- 350g chudego mięsa wieprzowego
- sól
- 1 łyżka wina ryżowego
- 2 łyżki białego cukru
- 2 łyżki czarnego octu Chinkiang

- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1/4 szklanki i oddzielnie 2 łyżeczki mąki kukurydzianej,
- 1 jajko – roztrzepane
- 2 szklanki oleju do smażenia
- 3 szalotki, posiekane na kawałki około 2,5 cm
- jeden około 2,5 cm kawałek imbiru, pokrojony w cienkie plasterki
- 1/4 Szklanki wody


1 Pokrój mięso w plastry około 2,5 cm długości i około 6 mm grubości. Zmieszaj 1 łyżeczkę soli i wino ryżowe w średniej misce. Dodaj wieprzowinę i wstaw do lodówki. Marynować co najmniej 30 minut (najlepiej całą noc ).
2 Połącz 1/2 łyżeczki soli, cukier, ocet, sos sojowy i 2 łyżeczki mąki kukurydzianej w małej misce i wymieszaj.
3 Rozgrzej olej w woku lub frytkownicy (180 ° C). Zmiksuj jajko razem z pozostałą 1/4 szklanki mąki kukurydzianej. Zanurzaj w cieście kawałki mięsa, pozwól, aby obciekło i ostrożnie przenoś na gorący olej, dodając jedną sztukę na raz, aby zapobiec zbrylaniu ciasta. Smaż do chrupkości ( około 3 minuty ). Wyjmuj wieprzowinę łyżką cedzakową i odkładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
4 Pozostaw w woku około 3 łyżki oleju i zmniejsz ogień na średni. Dodaj imbir, szalotki i smaż około 30 sekund by wydobyć aromat. Dodaj paski wieprzowiny i smaż przez 30 sekund więcej, aby mięso przyjęło zapach z oleju.
5 Dolej wodę, doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj cukier, ocet, sos sojowy. Mieszaj szybko aby zapobiec zbrylaniu się skrobi kukurydzianej. Gotować aż sos zgęstnieje, aby pozbyć się smaku mąki kukurydzianej (około 30 sekund). Skrop olejem sezamowym i od razu podawaj ( najlepiej z ulubionym ryżem ).


WAGA DO WYSYŁKI: 0,98kg

[KŚ] Czarny ocet ryżowy CHINKIANG 550ml. Ceniony..


Indeks: A0951
Nazwa magazynowa: Czarny ocet ryżowy CHINKIANG 550 ml
Nazwa oryginalna: Chinkiang Black Rice Vinegar 550 ml
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,98kg
Skład: Woda, ryż kleisty 25%, sól, cukier
Producent:


Kraj pochodzenia: Chiny


Termin przydatności do spożycia: min 9 miesięcy
Opakowanie zbiorcze: 24 szt.
Importer: Kuchnie Świata S.A.


Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.

Polecane produkty: Panelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealledarmowe panele aukcyjne

Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione! KUCHNIE ŚWIATA S.A.