Wasabi to roślina rosnąca w Japonii w płytkich i zimnych górskich strumieniach. Bywa nazywana japońskim chrzanem choć nie jest spokrewniona z europejskim chrzanem.
Grube pędy Wasabi ściera się delikatnie na tarce otrzymując jasnozieloną pastę o ostrym smaku. Dodaje się ją do większości dań ze świeżych ryb.
W sushi rozsmarowuje się niewielką ilość Wasabi między plasterkiem ryby a ryżem.
Może być także stosowany jako przyprawa do zimnych dań i przekąsek, doskonały jest zmieszany z majonezem.
Ponieważ naturalne Wasabi jest trudno dostępne i drogie od wielu lat produkuje się doskonały substytut z chrzanu europejskiego, gorczycy, skrobi i barwników.
Dlatego produkt nazywamy chrzanem Wasabi (90% produktów sprzedawanych w Polsce to substytuty!!!).
Chrzan Wasabi (ostry) w paście jest gotowym produktem do spożycia.
WAGA DO WYSYŁKI: 0,06kg
Indeks: J0231
Nazwa magazynowa: Chrzan Wasabi (ostry) w paście, tuba 43g.
Nazwa oryginalna: Wasabi (strong) paste in tube
Producent: Chiny
Waga brutto (waga do wysyłki): 0,06kg
Skład: Chrzan, woda, sól, olej roślinny, stabilizator: sorbitol (E420), zagęstnik: skrobia kukurydziana, aromat, barwniki: tatrazyna (E102) i błękit brylantowy FCF (133)
Termin przydatności do spożycia: 29.05.2013
Importer: Kuchnie Świata S.A.
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy do obejrzenia naszych pozostałych aukcji.
Polecane produkty: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|