Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zestaw ziół do wina WERMUT CZERWONY PÓŁSŁODKI

24-08-2014, 8:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł     
Użytkownik T-shop
numer aukcji: 4455081354
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 27   
Koniec: 24-08-2014 08:30:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 

 

Na Allegro od 2005 roku

 

W paczce zawsze paragon
lub faktura VAT

 

Zwrot w ciągu 10 dni
od otrzymania towaru

 

Stały kontakt

Szybka wysyłka - 24 h

 

Kliknij aby przejść do sklepu:

 

  •  

    T-shop Łukasz Wąsowicz
    ul. Gogolińska 5/2
    52-019 Wrocław

    e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
    telefon: +48 [zasłonięte] 440 126

     

    Paczki wysyłamy od poniedziałku
    do piątku o godzinie 13tej

     

    Zamówienia złożone i opłacone do tej godziny wysyłamy tego samego dnia.

     

    Przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki jest obliczany automatycznie przez Allegro

     

    przy zakupach powyżej tej kwoty. Kliknij w link aby poznać szczegóły

    Bezpłatna wysyłka

     

    Kliknij w link aby poznać adresy punktów odbioru osobistego, oraz godziny pracy.

    Odbiór osobisty we Wrocławiu

     

    BRE Bank mBank
    56 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743437

     

    Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem.

    Regulamin

  • Zestaw ziół do przygotowania wina typu
    WERMUT CZERWONY PÓŁSŁODKI

    BIOWIN

     



    masa netto: 6g
    porcja na 10 - 15 litrów
    Atest PZH
    Produkt tylko do enologii.

    Bazę do przygotowania wermutu może stanowić czerwone wino gronowe, jeżynowe, aroniowo - jabłkowe, wiśniowe, porzeczkowe, jagodowe.


     

    Sposób użycia: Zioła wsypać do słoika, zalać 200 ml wódki lub mocnego wina i pozostawić pod przykryciem na 2 -3 tygodnie. Po tym czasie zioła odcedzić i uzyskaną esencję dodać do gotowego wina porcjami, by móc uzyskać najbardziej nam odpowiadający stopień aromatyzacji. Wermut można lekko wzmocnić spirytusem.


     

    Sposoby alternatywne:


     

    • Dodać kompozycję ziół bezpośrednio do fermentującego nastawu. Metoda mniej zalecana. Pod wpływem niektórych ziół może nastąpić przebarwienie wina.

    • Przygotować esencję ziołową przygotowaną w 0,5–1 l młodego wina, przed leżakowaniem.

    • Zalać wstępnie zestaw ziół wodą o temp. 70°C, a następnie dodać spirytus tak by w mieszaninie uzyskać 40%-50% roztwór alkoholu (w tym stężeniu najlepiej ekstrahują się aromaty).


     

    Skład: piołun rzymski, krwawnik, cynamon, mięta, gałka muszkatołowa, tatarak, dzięgiel, waleriana, turówka, macierzanka, kwiat lipy, brzoza, kolendra, imbir, goździki, irys.


     

    Posiadamy w ofercie inne zestawy ziół do wina.




     


     

    Akcesoria winiarskieTermometryŚrodki przeciw owadom (komary, mole, mróki, itp)AREOMETRY - Alkometry, BalingomierzeGORZELNICTWO - drożdże, pożywki, zaprawkiŚrodki przeciw kretom i nornicomŚrodki przeciw myszom i szczuromYERBA MATE - naczynka, bombille, yerbaNasiona warzywNasiona kwiatówNasiona na kiełkiKiełkownice


     


     

    Kończące się aukcje























     


     


    [DANE_EU][KOD][/KOD][WYS]24[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]490814[/SKL_ID][SKL_TXT]Akcesoria Alkoholowe Winiarstwo Dodatki do win[/SKL_TXT][WZN]2[/WZN][/DANE_EU]