EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl
Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł
Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł
Poczta Polska - E-PRZESYŁKA
Do 1 kg 7,00 zł
1 - 2 kg 8,50 zł
2 - 5 kg 9,50 zł
5 - 10 kg 14,50 zł
E-PRZESYŁKA Pobraniowa:
Do 1 kg 10,00 zł
1 - 2 kg 11,00 zł
2 - 5 kg 12,50 zł
5 - 10 kg 19,00 zł
Więcej o E-Przesyłce
Paczkomaty INPOST
Do 10 kg 10,00 zł
Pobranie + 2 zł
Więcej o paczkomatach
1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.
1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.
Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"
ZAKWAS CHLEBOWY BIO 15g - VITAM
OPIS:
Zakwas do chleba zawiera pełnoziarnistą mąkę żytnią z biologiczne kontrolowanych upraw. Nadaje się do automatów piekarniczych
Zakwas VITAM został stworzony z myślą o domowym wypieku chleba żytniego oraz chleba żytniego mieszanego. Produkt jest oryginalnym zakwasem wyprodukowanym z pełnoziarnistej mąki żytniej z dodatkiem żywych kultur bakterii. Dzięki powolnemu procesowi proszkowania zakwas jest gotowy do natychmiastowego użycia. Czystość kultur drożdży oraz brak konieczności wykonywania zbędnych czynności przygotowawczych gwarantuje proste zastosowanie i pełen, niezapomniany aromat. Zakwas VITAM doskonale nadaje się jako zastępnik płynnych zakwasów chlebowych. Jedna saszetka preparatu wystarcza na 1kg wypieku.
Skład: pełnoziarnista mąka żytnia*, kultury bakterii chlebowych (* - produkty z upraw ekologicznych kontrolowanych zgodnie z certyfikatem DE-013-ŐKO-Kontrolstalle(QC&I) ).
Proponowany przepis na chleb żytni:
Potrzebne składniki: 900g żytniej mąki drobno mielonej (typ 720, można kupić ekopanda.pl), 1 saszetka zakwasu chlebowego VITAM, 1 saszetka drożdży 11g, 670ml wody, 1 łyżeczka herbaciana soli, ewentualnie 1 łyżeczka herbaciana miodu.
Składniki zmieszać, wodę dodawać stopniowo do momentu otrzymania zwartej, formowalnej masy. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce dla wyrośnięcia. Piec przez około godzinę w temperaturze 200°C. W przypadku automatów piekarniczych użyć połowy składników oraz zastosować tryb wypieku chleba pełnoziarnistego ze średnim zarumienieniem.
Aby połączyć trwałość i aromat chleba żytniego z zaletami chleba pszennego można zamienić cześć mąki żytniej z częścią mąki pszennej w stosunku 1:1.