Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wyprzedaż - Miody Manuka - 250 MGO 250 g

25-02-2012, 15:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 65 zł      Aktualna cena: 65 zł     
Użytkownik dlafoczki
numer aukcji: 2074633191
Miejscowość Toruń
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 20   
Koniec: 03-02-2012 21:34:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Aktywny Miód Manuka Manuka MGO 250+ 250g

Aktywny nowozelandzki miód z krzewu Manuka o WYSOKIEJ ilości methylogloxalu w małym słoiczku
MGO 250+ jest to często wybierany miód manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością
@font-face { font-family: "Cambria Math"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman","serif"; }.MsoChpDefault { font-size: 10pt; }div.Section1 { page: Section1; } methylglyoxalu na poziomie 250mg/kg.
Oznaczony Certyfikatem MGO 250+ (zapoznaj się z oznaczeniem MGO)
Zalecane stosowanie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem.

Unikalny Miód Manuka MGO powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii.

Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów mierzących jego ogólne oddziaływanie biologiczne. Jednak źródło antybakteryjnej aktywności miodu manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat.

Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Uniwersytetu w Dreźnie w Niemczech.


„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za antybakteryjne działanie miodu manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.”


(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, streszczenie w języku polskim)


Wg powyższych badań Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.


Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO 100+). Najczęściej kupowanym Miodem Manuka MGO jest miód o stężeniu MGO 400+.

Produkt

Methylglyoxal, mg/kg

Miód Manuka

20-800 +

Inne miody

0-10

Inne produkty żywnościowe

0-50

Więcej informacji o miodzie manuka:

Precyzyjny standard mierzenia siły oddziaływania unikalnego Miodu Manuka MGO

Firma Manuka Health wprowadziła nową markę – Miód Manuka MGO i mierzy zawartość methylglyoxalu w oparciu o standardy opracowane przez badaczy Uniwersytetu w Dreźnie.

Dla przykładu certyfikacja MGO 400+ oznacza, że miód zawiera przynajmniej 400 mg/kg naturalnie występującego methylglyoxalu. Naukowcy badających właściwości miodu manuka zalecają stosowanie miodu o zawartości minimum to 100 mg methylglyoxalu na kg.

Korelacja pomiędzy zawartością methylglyoxalu, a starym systemem mierzenia aktywności antybakteryjnej miodu manuka, zidentyfikowana przez grupę naukowców na Uniwersytecie w Dreźnie.

Produkt

Methylglyoxal, mg/kg

Stary system pomiaru

MGO™100 Manuka

100mg/kg

10+

MGO™250 Manuka

250mg/kg

16+

MGO™400 Manuka

400mg/kg

20+

MGO™550 Manuka

550mg/kg

25+