Wykwintne desery Musy
budynie i kremy Wydawnictwo: Jedność
ISBN:[zasłonięte]978-8360-799-3 Tłumaczenie:
Pająk Zofia Format: 19.5x19.5cm Liczba
stron: 95 Oprawa: Twarda Wydanie: 2013
r.
Książka ta zawiera przepisy na
najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese,
zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących
wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do
tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych
porad.
Winogronowe bavarese z
chantilly Blamanż migdałowy Creme
brulée Parfait z nugatem i sosem
czekoladowym Tortini z ryżu basmati Zabajone
z kwiatem pomarańczy
Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich
deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je
samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego
upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę: -
zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania
puszystych deserów i ich najważniejszych składnikach,
będących podstawą kulinarnego sukcesu - proponowane
przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle
efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że
książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć
oddania się kulinarnym przyjemnościom
Babeczki na słodko Kaldunski Shelly
Wydawnictwo:
Buchmann
ISBN:
[zasłonięte]978-8381-917-2 Format: 19.5x25.4cm Liczba
stron: 128 Oprawa: Twarda Wydanie: 1, 2013
r.
Książka
kucharska poświęcona wypiekowi modnych babeczek, których nazwa
pochodzi od angielskiego "cake" (ciasto) i "cup" (kubek), jako
nawiązane do charakterystycznego kształtu tych smakołyków.
Jest tu ponad 60 sprawdzonych przepisów ilustrowanych
zachęcającymi ilustracjami. Przepisy wzbogacone zostały
informacjami na temat dekorowania ciastek oraz licznymi
wskazówkami na temat ich serwowania znanej amerykańskiej
dziennikarki kulinarnej.
|