Jakość i wiedza praktyczna to nasza podstawa istnienia - najlepszym tego dowodem jest forum C2H5OH
tam można sprawdzić naszą solidność, obsługę i oferowane produkty .. ( nick : 98%)
Winomierz "3'"skalowy 0-23%
Witam mamy do zaoferowania Państwu - winomierz 3 skalowy który ma szerokie zastosowanie przy produkcji win, miodów pitnych, nastawów owocowych, cukrówek pod drożdże turbo.
Aerometr posiada 3 skale zależne względem siebie co jest bardzo istotne i powoduje niezmiernie łatwy odczyt , pomiar i natychmiastowe obliczenia czy to ilości cukru "blg", potencjalnego stężenia alkoholu w zależności od ilości dodanego cukru do nastawu wina.
Winomierz posiada naniesione i zależne względem siebie skale określające :
- 0.980-1,120 ciężar właściwy w 20oC (Specific Gravity )
-0-38 blg – skala cukru % cukru/ wagi (Sugar by Weight )
-0-23% -potencjalny alkohol przy dodaniu określonej ilości cukru
Znając charakterystykę stosowanych drożdży winiarskich , gorzelnianych , piwowarskich - dzięki "blg" możemy precyzyjnie określić ilość cukru oraz ilość jaką dodać następnym razem by otrzymać maksymalne stężenie alkoholu zachowując przy tym wzorową gospodarkę 'dawkowania cukru' w taki sposób iż nie damy go za mało a tym bardziej za dużo -co było by już marnotrawstwem
Nie ma potrzeby przeliczania, obliczania ile i kiedy dodać cukier w przypadku win -tutaj wszystko jest ujęte na skalach
Pomiary powinno przeprowadzać się w temperaturze 20oC jeżeli nie mamy takiej temperatury to korzystamy z dołączonej tabeli korekcji względem temperatury .
Obliczenie alkoholu w przefermentowanym nastawie ,winie, zacierze jest łatwe - wystarczy przed dodaniem drożdży wykonać pomiar winomierzem i odczytać - jego "ciężar właściwy " -i przypasować do 'potencjalnego ' stężenia jakie możemy otrzymać . następnie po zakończonej fermentacji ponownie odczytujemy wartość ciężaru właściwego - i przyrównujemy go do mocy alkoholu "potential alkohol" - w wyniku odejmowania otrzymujemy rzeczywistą moc alkoholu w przefermentowanym nastawie, winie, możemy oczywiście skorzystać z korekt - tabeli by uzyskać już bardzo precyzyjne wartości jeżeli jest taka potrzeba ,
Przy winach wiadomo iż powinno startować fermentację w granicy 18 - 22 blg % cukru / litrze moszczu, wina - a mając mocniejsze drożdże które wyrabiają np 17% - dzięki różnicy którą sobie obliczmy ze skali wiemy ile dodać drugim razem cukru w momencie jak na naszej skali areometru zobaczymy iż fermentacja jest w połowie 'pracy ' -zwykle jest to po 7-12 dniach w zależności od rodzaju drożdży i warunków .
Przy nastawach /zacierach - pod cukrówki znając możliwości drożdży możemy precyzyjnie ustalić dawkę cukru na raz - i kontrolować szybkość fermentacji aż do uzyskania ujemnego 'ciężaru właściwego' poniżej 1.000
Dodatkowo "etui" w które zapakowany jest winomierz stanowi bardzo trwały i poręczny cylinder /menzurkę - Menzurka /cylinder wykonana jest z tworzywa odpornego na alkohole , rozpuszczalniki itp.. Ile razy się każdemu z nas zdążyło potłuc bardzo kruchą probówkę dołączaną do alkoholomierzy ??? Tutaj nie ma takich szans . Ten cylinder można rzucać , deptać i się nie stłucze ;) ( Przy zakupie tego winomierza dołączamy stopkę ułatwiającą stabilność i samoistne "stanie " cylindra")
A po skończonych pomiarach wkładamy do cylindra i zamykamy zatyczką a nawet jak nam upadnie to nie ulegnie stłuczeniu areometr - wystarczy go "zablokować ' w środku gąbką i będzie bezpieczny do kolejnej 'pracy" ;)
Winomierz 3 skalowy o zakresie 0-23% , długość - 230 mm Zapakowany w estetyczne etui spełniające zarazem wygodny i trwały cylinder pomiarowy wraz ze stabilną stopką
Poniżej podajemy szczegółowy cennik wysyłki . Prosimy o dopasowanie go do Państwa wielkości zamówienia. Informujemy iż list zwykły( zarówno ekonomiczny jak i tez priorytetowy) zgodnie z regulaminem poczty polskiej nie podlega żadnym reklamacjom z uwagi iż nie jest nadawany mu numer nadania. Wobec tego nie bierze nasza firma również odpowiedzialności za niedoręczenie, uszkodzenie i zaginięcie takiej przesyłki. Najlepiej wybierać opcje listu poleconego - nadawany jest tutaj indywidualny numer i taką przesyłkę można śledzić w internecie wpisując numer przesyłki .
Zapraszamy na nasze inne aukcje oraz do kontaktu z nami. Mamy
doświadczenie w praktyce nasi pracownicy odbywają stale szkolenia z zakresu procesów fermentacji, wytwarzania win, piw oraz destylatów - mamy nieocenioną wiedzę fachową, nie sprzedajemy by sprzedawać ale tym się też pasjonujemy - to jest nasze hobby.
nasze najlepsze forum C2H5OH - jest do Państwa dyspozycji , zawsze można jeszcze coś poprawić, zmienić by nasze wspólne hobby stało się nie tylko łatwe, przyjemne ale dawało satysfakcję iż to co każdy z nas robi jest jedyne w sowim rodzaju ......
Nabywca składając ofertę kupna, udziela pełnomocnictwa sprzedającemu - firmie "bimber hobby" - do zawarcia umowy o świadczenie usług w jego imieniu z Pocztą Polską w celu przesłania za jej pośrednictwem zakupionego towaru. Przekazane na ten cel środki nie stanowią dodatkowego dochodu sprzedającego w rozumieniu ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz ustawy o podatku VAT. Pełnomocnictwo to służy zminimalizowaniu kosztów przesyłki i w żaden sposób nie obciąża dodatkowo kupującego. Dokonując zakupu kupujący zapoznał się z powyższymi informacjami .
Do każdego zakupionego przedmiotu dołączany jest dowód zakupu aby kupujący miał świadomość legalnego pochodzenia i miał możliwość reklamacji towaru .