Przedstawiamy Państwu jedno z naszych najbardziej nietypowych rozwiązań - wagę do oznaczania zawartości skrobi w ziemniakach (waga Reimanna-Parowa). Jest ona szeroko stosowana w gorzelniach, zakładach przetwórstwa ziemniaczanego, instytutach oceny odmian roślin uprawnych, itp.
Zasada działania:
Pomiar polega na zważeniu ziemniaków w powietrzu oraz w wodzie, a następnie na wyznaczeniu na podstawie otrzymanych wyników gęstości bulw oraz zawartości suchej masy. Dzięki znajomości zależności pomiędzy zawartością skrobi a ciężarem właściwym ziemniaka oraz przy zastosowaniu prawa Archimedesa można wyznaczyć skrobiowość badanych ziemniaków: jest to różnica pomiędzy suchą masą a składnikami nieskrobiowymi, które wynoszą średnio 5,75% (stała Maerckera).
-
waga skrobiowa B15S 15kg e=5g, zasilanie bateryjne i sieciowe, z programem z funkcją wyznaczania skrobiowości, legalizacja + świadectwo zgodności,
-
konstrukcja zbiornika z ramieniem do mocowania wagi,
-
kosz z elementami zawieszenia.
Cena kompletnego zestawu w wykonaniu nierdzewnym: 3100,-zł netto
Dostępne opcje:
- Zapis danych na Pendriv i przeniesienie do komputera
- Bezpośredni przesył danych do komputera za pomocą połączenia RS232 i odczyt w programie ,,komunikacja,,
Firma Zinner pphu zajmuje się wagami elektronicznymi od 1991 r. W oparciu o nasze doświadczenie proponujemy Państwu produkty najwyższej jakości. Nasza profesjonalna kadra pomoże dobrać rozwiązanie wagowo-informatyczne, które najlepiej sprawdzi się w Państwa firmie.
Dla nas najważniejsza jest jakość
|