Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WŁOSKI DLA BYSTRZAKÓW + GRATIS

19-01-2012, 17:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 39 zł      Aktualna cena: 39 zł     
Użytkownik informatyka_ke
numer aukcji: 2003810558
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 23   
Koniec: 16-01-2012 12:41:32

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Włoski dla bystrzaków
Włoski dla bystrzaków
Kliknij aby powiększyć

 

Autorzy: Francesca Romana Onofri, Karen Antje Möller
Data wydania: 08/2010
Stron: 320
Zawiera CD-ROM

Tytuł oryginału:Italian for Dummies
Tłumaczenie:Anna Owsiak
ISBN:978-83-[zasłonięte]-1979-5
Format:180x235
Oprawa:miękka
Numer z katalogu:4833

Parla italiano? No pewnie -- wszak jestem italiano vero! 
Adio, pomidore! Avanti, włoska przygodo!

 

 Świat włoskiej polityki jest zadziwiająco podobny do tego, co znamy z naszego polskiego podwórka. Również sami Włosi, choć obdarzeni nieco większym temperamentem, w bardzo wielu aspektach przypominają Polaków. Nic więc dziwnego, że czujemy się tam jak w domu, a do tego jeszcze lazurowe morze, błękitne niebo i apetyczne... spaghetti!

 

Przygotowaliśmy dla Ciebie podręcznik oparty na znanej na całym świecie metodzie Berlitza. Będzie on stanowił doskonały substytut każdego kursu językowego lub stanie się jego znakomitym uzupełnieniem. Z pewnością docenisz go, jeśli szukasz książki oferującej klarownie opisaną gramatykę, a przy tym pomysły na praktyczne zastosowanie poznanego słownictwa. Naucz się porozumiewać po włosku w podróży, restauracji, muzeum i podczas zakupów. Podpowiemy Ci też, jak czerpać radość z rozrywki we włoskim stylu.

  • Ćwicz wymowę oraz akcent i prowadź płynne rozmowy po włosku.
  • Sprawdź, jak można gładko opanować gramatykę i odmianę czasowników.
  • Poznaj i naucz się stosować na co dzień idiomy i popularne powiedzenia.
  • Skorzystaj również z cennych rad, przydatnych w czasie podróży po Italii.

Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na szybką naukę języka włoskiego, 10 rzeczy, których nigdy nie należy mówić po włosku, 10 ulubionych zwrotów Włochów oraz 10 ważnych włoskich świąt.

Francesca Romana Onofri - autorka podręczników do nauki języka włoskiego, tłumaczka i pedagog
Karen Antje Möller - współautorka, a także redaktorka podręczników i ćwiczeń do nauki włoskiego

DODATKI SPECJALNE:
Dialogi z książki na płycie CD
Tabele odmiany czasowników 
Słowniczek polsko-włoski i włosko-polski

 

GRATIS DRUGA KSIAZKA

 

 

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Autor: Dawn Altomari
Data wydania: 2008/03
Stron: 328

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni! 
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.