Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Właściwe i smaczne żywienie po zawale

28-02-2012, 21:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 2065842254
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 8   
Koniec: 01-02-2012 18:11:33

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Gotówka przy odbiorze osobistym

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00

Właściwe i smaczne żywienie po zawale

Autor: Muller S. D.

Wydawca/Producent: PZWL

Wydanie, Rok wyd.: I, 2004

Ilość stron: 96

Format: 16,5 x 22,5 cm

Oprawa: twarda

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00287

Seria: Dietetyczna kuchnia z fantazją

Opis:

Z książki dowiesz się, jak dochodzi do rozwoju chorób układu krążenia i w jaki sposób im zapobiegać. Przede wszystkim należy zadbać o właściwy tryb życia - odżywiać się racjonalnie i zażywać ruchu. Przekonasz się, że przygotowanie zdrowych, pełnowartościowych posiłków może być łatwe i przyjemne. Podane wskazówki kulinarne i przepisy umożliwią osobom chorym i ich rodzinom skorygowanie złych nawyków żywieniowych

Spis treści:
  1. Przedmowa
  2. Drodzy Czytelnicy!
  3. Najważniejsze informacje o sercu
  4. Jak pracuje serce
  5. Serce - siła napędowa życia
  6. Naczynia krwionośne
  7. Czynniki ryzyka w chorobach serca i naczyń krwionośnych
  8. Zawał serca - najczęstsze przyczyny
  9. Czynnik ryzyka: nadciśnienie tętnicze
  10. Czynnik ryzyka: miażdżyca naczyń tętniczych
  11. Zawał serca - lepiej zapobiegać niż leczyć
  12. Dobroczynne działanie ruchu
  13. Ruszamy się zbyt mało
  14. Rola właściwego odżywiania
  15. Prawidłowa masa ciała
  16. Węglowodany w żywieniu zdrowym dla serca
  17. Tłuszcze w żywieniu zdrowym dla serca
  18. Białko - ważny składnik odżywczy
  19. Witaminy i składniki mineralne
  20. Płyny
  21. Alkohol i nikotyna - substancje szkodliwe
  22. Cholesterol - mity i prawda
  23. Fitosterole - roślinne substancje bioaktywne
  24. Homocysteina - wróg naczyń krwionośnych
  25. Ożywcze śniadania
  26. Słoneczny napój
  27. Koktajl na przebudzenie
  28. Koktajl z owoców południowych
  29. Domowe muesli z ziarnem pszenicy
  30. Bananowe muesli z bitą pianą
  31. Muesli ziołowe
  32. Rożki śniadaniowe
  33. Surówka jabłkowo-marchewkowa
  34. Śniadaniowa przekąska: kanapka pro-aktiv
  35. Pasta warzywna
  36. Pasta śledziowa
  37. Pożywne obiady
  38. Zupa z kluseczkami z żytniej mąki
  39. Kolorowy suflet z grysikiem kukurydzianym
  40. Zupa marchewkowa z rzeżuchą
  41. Gazpacho (zupa warzywna na zimno) z pikantnymi grzankami
  42. Kluski wstążki ze szpinakiem
  43. Pasta e fagioli
  44. Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej i fasoli
  45. Cebulki nadziewane
  46. Tort z pora
  47. Lasagne z farszem serowo-zbożowym
  48. Paella warzywna
  49. Wieprzowina na sposób orientalny
  50. Papryka nadziewana
  51. Białe i zielone szparagi z wiosennym winegretem
  52. Ryba z patelni po szegedyńsku
  53. Roladki z boćwiny z pikantnym nadzieniem marchwiowo-żytnim
  54. Lekkie kolacje
  55. Sałatka serowa Peppo
  56. Sałatka z fenkułu (kopru włoskiego) i pomarańczy
  57. Pieczarki z figami na roszpunce warzywnej
  58. Melon z fasolką adzuki
  59. Sałatka z brokułów
  60. Sałatka z bakłażanów
  61. Sałatka z kapusty kiszonej i świeżej z gruszkami
  62. Pasta z ciecierzycy
  63. Serek harceński w tradycyjnej marynacie
  64. Krem awokadowy
  65. Pate z czerwonej soczewicy
  66. Pasta do smarowania z kiełkami
  67. Kanapka z szynką
  68. Wędzona makrela na czarnym chlebie
  69. Zapiekanka z fenkułu (kopru włoskiego) z ziołami
  70. Kapusta faszerowana jarska
  71. Słodkie smakołyki do przegryzania
  72. Szarlotka z polewą
  73. Placek z owocami
  74. Babeczki (muffiny) z marchewki
  75. Biszkopt z masą z jogurtu i muesli
  76. Suflet jabłkowo-twarogowy
  77. Tropikalna mieszanka owocowa
  78. Skorowidz potraw