Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WĘDZARNIA ELEKTRYCZNA NIERDZEWNA Z WYTWORNICĄ DYMU

14-07-2014, 12:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 800 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 710 zł     
Użytkownik klaudiamistrz7
numer aukcji: 4380905901
Miejscowość Wysyłka
Licytowało: 5    Wyświetleń: 363   
Koniec: 14-07-2014 12:10:03

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 20.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM
LICYTACJA BEZ CENY MINIMALNEJ
ZA ILE WYLICYTUJESZ ZA TYLE KUPISZ

Mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie Nierdzewną Wędzarnię Elektryczną z Wytwornicą Dymu.
Wędzarnia nowa, nigdy nie używana, zakupiona kilka miesięcy temu, sprzedaję bo postawiliśmy murowaną.
WYSYŁKA GRATIS!!!



Oznaczenie producenta THW 0312

Zaprojektowana w Polsce. Wykonana przez firmę Thermowind ze stali nierdzewnej 0,8 mm odpornej na temperaturę, korozję i warunki atmosferyczne.
Zrębki mogą posiadać różną granulację.
Uwalniając dym ulegają całkowitemu spopieleniu.


Wyposażenie:

Wytwornica dymu z regulacją ilości wytwarzanego dymu
Grzałka główna pozwalająca na wędzenie także w zimie

Komin z zasuwą do regulacji gęstości dymu

Regulator temperatury wędzenia
2 siatki do wędzenia na poziomo (ryby, sery, ..) z możliwością zmiany położenia.
3 pręty do zawieszania wędzonych potraw.
Termometr
Taca ociekowa na spływający tłuszcz.
Uchwyty
Zrębki wędzarnicze 4 litry






Masa 15 kg
Objętość komory wędzarniczej 65 l.
Wymiary komory wędzarniczej 34,5x34,5x54 cm
Wymiary gabarytowe 34,5x34,5x75 cm
Moc 2100W



OPIS

  1. KOMIN
  2. UCHWYT TRANSPORTOWY
  3. GAŁKA
  4. TERMOMETR
  5. ZASUWA DYMU
  6. POKRYWA WYTWORNICY
  7. WYTWORNICA
  8. SZUFLADA
  9. WŁĄCZNIK WYTWORNICY
  10. POKRĘTŁO REGULATORA TEMPERATURY
  11. WSKAŹNIK PRACY GRZAŁKI GŁÓWNEJ


JAK UŻYTKOWAĆ
W zależności od wybranego sposobu wędzenia umieszczamy potrawy na leżąco lub wisząco
• Zamykamy drzwiczki
• Wytwornicę zasypujemy zrębkami wędzarniczymi a następnie zamykamy pokrywę
• Włączamy za pomocą zielonego podświetlanego klawisza małą grzałkę w wytwornicy
• Po paru minutach zrębki zaczynają się żarzyć i wydzielać dym, który wydostaje się do wnętrza komory wędzarniczej, dosypujemy zrębki
• Po odczekaniu ok. 5 minut możemy grzałkę wytwornicy wyłączyć
• W dolnej części wytwornicy znajduje się szufladka, poprzez otwarcie-zamknięcie regulujemy ilość powietrza czyli regulujemy proces żarzenia (ilość wytwarzanego dymu), popiół z zrębków zsypuje się do szuflady
• Co pewien czas sprawdzamy poziom zrębków i w miarę potrzeb uzupełniamy
• Uchylamy trochę przysłonę (pokrętło na górze wędzarki)
• Ustawiamy pokrętłem regulatora żądaną temperaturę w komorze wędzarniczej

• Co pewien czas kontrolujemy poziom zrębków w wytwornicy i razie potrzeby uzupełniamy

Czasy wędzenia:

ryby ok. 1,5 godziny, sery żółte ok. 30-40 min., wędliny ok. 5 godz.
Możliwość wędzenia bez nagrzewania komory wędzarniczej, wytwornica działa niezależnie od komory wędzarniczej.

GALERIA ZDJĘĆ