Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wędliny - wyrób domowym sposobem NOWA

24-01-2012, 7:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17.50 zł     
Użytkownik Marcin_Modzel
numer aukcji: 2008843598
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 11   
Koniec: 19-01-2012 06:48:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2006
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wędliny - wyrób domowym sposobem
Wydawnictwo Kocur


proponujemy Państwu  sprawdzone sposoby na domowy wyrób doskonałych w smaku salcesonów, kiełbas, szynek i mięs.
Zdradzamy, jak wędzić, solić, peklować i konserwować mięso



WSTĘP
Ogólne wiadomości o mięsie Sposoby przechowywania mięsa Solenie i peklowanie mięsa Wędzenie wyrobów mięsnych
WYRÓB Y Z MIĘS RÓŻNYCH - uwagi ogólne
KISZKI
Kiszka bułczana
Kiszka ziemniaczana
Kiszka krwawa
Kiszka kaszana wiejska
Kiszka kaszana biała
Kiszka kaszana zapiekana
Kiszka morawska
Kiszka ryżowa
Kiszka z kaszy gryczanej
Kiszka z kaszy gryczanej ze smalcem
Kiszka z kaszy krakowskiej
Kiszka kaszana
Kiszka francuska
Kiszka czarna
Kiszka pasztetowa (tradycyjna)
Pasztetówka dobrze przyprawiona
Kiszka niemiecka
Kiszka podgardlana
Kiszka wątrobiana
KIEŁBASY
Kiełbasa polska wieprzowa Kiełbasa domowa Kiełbasa sucha
Kiełbasa wieprzowa
Kiełbasa z dzika
Kiełbasa zwyczajna wieprzowo
-wołowa
Kiełbasa barania podhalańska
Kiełbasa zwyczajna do smażenia lub
gotowania
Kiełbasa polska
Kiełbasa swojska
Kiełbasa myśliwska
Kiełbasa krakowska
Kiełbasa litewska
Kiełbaski z mięsa mielonego podawane
z jogurtem i koperkiem
Kiełbasa kresowa
Kabanosy domowe
Kiełbasa wieprzowa biała surowa
Kiełbasa z pieca
Kiełbasa obsuszana
Kiełbasa surowa biała
Kiełbasa bolońska
Salami
Salami górskie
Salami mieszane
Serdelki
Metka
Kiełbasa serdelowa
Kiełbasa czabańska
Kiełbasa paprykowa
SZYNKI
Szynka piwna
Szynka litewska wędzona
Szynka cielęca po wileńsku
Szynka barania marynowana
nka staropolska ka wiejska - wędzona czynka ziołowa (w zalewie ziołowej) Szynka wielkanocna (wiedeńska) Szynka pieczona $Zynka cielęca peklowana Szynka westfalska Marynowanie szynki
WĘDZONKI
Baleron warszawski
Ozór wołowy wędzony
Baleron
Wieprzowina wędzona z rusztu
Polędwica wieprzowa wędzona
Żeberka wędzone
Schab wędzony
Boczek wędzony z pieprzem
Wędzona szynka z dzika
Kurczak wędzony
Udka gęsie wędzone
Baranina marynowana wędzona
Pierś drobiowa wędzona, parzona
Udziec barani marynowany wędzony
SALCESONY
Salceson biały
Salceson czarny
Pasztet jesienny
Rolada boczkowa wędzono-pieczona
Salceson domowy
Rolada wieprzowa
Pasztet luksusowy
Pasztet strassburski
Rotada z prosiaka
Pasztet z kurczaka
WĘDLINY Z MIĘSA KRÓLICZEGO Parówki z mięsa króliczego Pasztet z królika Kiełbasa wyborowa z królika Kiełbasa serdelkowa królicza Kiełbasa wątrobiana Kiełbasa amatorska Kiełbasa turystyczna
WĘDLINY Z DROBIU
Parówki drobiowe
Półgęski litewskie
Kiełbasa polska drobiowa
Galareta z gęsich podróbek
Udka gęsie wędzone
Pierś drobiowa wędzona, parzona
Kiełbasa serdelowa drobiowa
Flaczki z drobiu
Potrawka z podrobów drobiowych
PRZERÓB SŁONINY, SADŁA I ŁOJU
Słonina - topienie tłuszczu na smalec
Słonina solona
Słonina paprykowana
Słonina świeża
Sadło topione
Łój wołowy
Słonina wędzona
Słonina węgierska
PRZYSTAWKI MIĘSNE
Flaki
Golonka
Gulasz wieprzowy
Bigos
Kołduny litewskie
Galareta z nóżek
Ozór wolowy marynowany
Galareta wieprzowa
SPORZĄDZANIE KONSERW Z MIĘSA I DROBIU ( WEKOWANIE ) Uwagi ogólne
SPORZĄDZANIE KONSERW Z MIĘSA I DROBIU
Tuszonka wieprzowa
Szynka wieprzowa
Mielonka wieprzowa
Słonina wojskowa
Metka
Pieczeń cielęca
Wieprzowina we własnym sosie
Kura w rosole
Wieprzowina w sosie pomidorowym
Wątrobianka
Wołowina marynowana ipieczona
Podroby w sosie
Galareta wieprzowa domowa
Boczek wieprzowy
Konserwa mięsna
Mięso na pierożki
Pasztet luksusowy
Pasta wątrobiana
POTRAWY Z MIĘS PEKLOWANYCH
Karkówka peklowana Wołowina peklowana
126
 
Wołowina na dziko
Wołowina na zimno
Wołowina po staropohku
Cielęcina d la łosoś
Mostek cielęcy faszerowany ozorkami
Baranina pieczona na dziko
Cielęcina pieczona a la sarnina
OGÓLNE WIADOMOŚCI O DZI-CZYŹNIE
Kiełbasa z dzika
Kiełbasa z sarny
Kiełbaski z zająca
Paprykarz z zająca
Rolada z zająca
Szynka z dzika
Pasztet z zająca
Zając w piwie
Zając po wiedeńska
Pieczonka z zającem
Zając duszony
Pieczeń z dzika w sosie z róży
Dzik w jarzynach
Golonka po hetmańsku
Zupa z dzika
Schab z dzika
Pieczeń z dzika z migdałami
Bigos z dzika
Sarnina z kurkami
Comber sarni
Sarnina w czerwonym winie
Pieczeń rzymska z sarniny
Sarnie podroby w sosie
Stek z jelenia
Jeleń z grzybami
Zrazy mielone z jelenia Polędwica jelenia ze słoninką Kuropatwy pieczone Dzika kaczka w potrawce Gęś nadziewana jabłkami Bażant faszerowany