Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WĘDLINY wędzonki szynki kiełbasy dziczyzna nowa

19-01-2012, 21:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 29.50 zł      Aktualna cena: 29.50 zł     
Użytkownik WOLUMIN_pl
numer aukcji: 2029290918
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 65   
Koniec: 13-01-2012 21:47:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


gg:[zasłonięte]64145

mapka
Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...

Uwaga!

Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro

Potrzebujesz fakturę VAT?
Na życzenie wystawiamy faktury VAT. Dane prosimy przesłać drogą e-mailową niezwłocznie po dokonaniu zakupu.
Jeśli zaistnieje taka potrzeba, możemy wysłać do Ciebie także fakturę pro forma

Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o niezwłoczne przesłanie e-mail z właściwym adresem (zmiana możliwa jest jedynie e-mailowo i zostaje potwierdzona).
Zmiany można także dokonać poprzez Formularz Allegro

Na jakie konto mam wpłacić pieniądze?
Po zakończeniu aukcji otrzymasz e-mail z numerem naszego konta bankowego oraz naszymi danymi.
Dane możesz także skopiować z opisu: numer konta bankowego w dodatkowych informacjach oraz dane sprzedającego - mamy 2 adresy, ponieważ nasza spółka zarejestrowana jest w innym miejscu niż miejsce gdzie mamy magazyn główny

Kiedy wyślecie zamówienie?
Wysyłka następuje zazwyczaj tego samego lub następnego dnia roboczego od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.

Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.
przedmioty oferowane na naszych aukcjach są nowe
Wędliny - wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

Wędliny - wędzonki, szynki, kiełbasy z wieprzowiny, wołowiny, dziczyzny i drobiu

autor: Siegfried Wagner
wydawca: Multico
rok wydania: 2009
ilość stron: 135
isbn: 978[zasłonięte][zasłonięte]07376
format: 149x209 mm
oprawa: twarda
cena katalogowa: 35,00
nasza cena: 29,50 zł

Jak przyrządzić wyśmienite domowe wędliny z różnych rodzajów mięsa? Prawidłowe przyrządzanie, przyprawianie, peklowanie, wędzenie i dojrzewanie takich specjałów, jak szynka, boczek czy kiełbasa kryje wiele tajemnic. Ta książka odkrywa je przed Tobą.

Przeczytaj i wypróbuj! Zacznij odżywiać się zdrowo i smacznie.

  • Jakie mięso wybrać na domowe wyroby
  • Jakim sposobem przyrządzić smakowitą wędzonkę, szynkę czy kiełbasę
  • Jak dojrzewać i przechowywać wędliny trwałe
  • 60 sprawdzonych przepisów na szynki, boczki, kiełbasy surowe, salami, metki, kiełbasy myśliwskie, serwolatki, kaszanki, wątrobianki, salcesony, pasztety

Spis treści:

KRÓTKA HISTORIA WĘDZENIA
MIĘSO I WYROBY MIĘSNE JAKO ZDROWE PRODUKTY SPOŻYWCZE
AZOTYNOWA SÓL PEKLUJĄCA A ZDROWIE
KRYTERIA JAKOŚCI SUROWCA 
Zwierzę
Karmienie i utrzymanie 
Ubój 
Higiena 
Dojrzewanie mięsa
PODZIAŁ MIĘSA NA GATUNKI 
Wołowina 
Wieprzowina 
Baranina
TECHNOLOGIA WĘDZENIA 
Dym wędzarniczy - składniki i działanie 
Aromat wędzenia 
Barwa wędzenia 
Wytwarzanie dymu 
Drewno wędzarnicze
Różne metody wędzenia 
Wędzenie zimne 
Wędzenie cieple
Wędzenie gorące
Zmniejszenie zawartości węglowodorów policyklicznych
Płynny dym - stosowanie oczyszczonych kondensatów dymu 
Budowa wędzarni
Stosowanie szafek wędzarniczych
Błędy popełniane podczas wędzenia i ich przyczyny
Wyrób higienicznie idealnych wędzonek
SZYNKA SZYNCE NIERÓWNA
Przegląd europejskich szynek surowych 
Wskazówki dla miłośników szynek
TECHNOLOGIA PEKLOWANIA 
Substancje peklujące i ich działanie
Azotynowa sól peklująca (peklosól)
Azotan potasu (saletra potasowa)
Środki wspomagające peklowanie
Przyprawy Krakinform spzoo spis treści
Kultury startowe
Metody peklowania 
Peklowanie na sucho 
Peklowanie na mokro (w zalewie) 
Peklowanie mieszane
Wyrób zalewy peklującej
Czas peklowania
Podział i produkcja wyrobów peklowanych 
Wyroby peklowane gotowane 
Wyroby peklowane surowe
TECHNOLOGIA WYROBU KIEŁBAS
Charakterystyka kiełbas parzonych
Charakterystyka kiełbas gotowanych
Charakterystyka kiełbas surowych
Surowce do wyrobu kiełbas 
Techniki rozdrabniania surowca
Krojenie ręczne
Rozdrabnianie przy użyciu kutra
Rozdrabnianie przy użyciu maszynki
do mięsa
Osłonki do kiełbas 
Nadziewanie
Wyrób kiełbas parzonych 
Wyrób farszu do kiełbas parzonych przy użyciu kutra 
Wyrób farszu do kiełbas parzonych przy użyciu maszynki do mięsa 
Definicja i podział kiełbas parzonych
Wytyczne produkcyjne i receptury kiełbas parzonych
Wyrób kiełbas surowych  Przy użyciu kutra 
Przy użyciu kutra i maszynki do mięsa 
Przy użyciu maszynki do mięsa
Dojrzewanie kiełbas surowych 
Metody dojrzewania kiełbas surowych do krojenia 
Przechowywanie kiełbas surowych 
Typowe wady kiełbas surowych 
Podział i wytyczne produkcyjne
Wyrób kiełbas gotowanych 
Wytyczne produkcyjne i podział kiełbas gotowanych
TECHNOLOGIA DOJRZEWANIA I PRZECHOWYWANIA WYROBÓW TRWAŁYCH
Czynniki wpływające na produkcję i przechowywanie
Trwałość mięsa i wyrobów mięsnych (zwyczaje handlowe)
Higiena wyrobu bezpiecznych produktów spożywczych
PRZEPISY
Szynki, boczki i peklowina 
Szynka z kością, surowa, w całości 
Szynka bez kości, surowa lub gotowana
Styryjska szynka wielkanocna 
Polędwica łososiowa 
Tyrolski boczek od szynki 
Osso collo
Surfleisch (surowa peklowina) 
Boczek karyncki 
Boczek hamburski 
Boczek paprykowy 
Bundnerfleisch
Szynka z dziczyzny 
Szynka jagnięca 
Wędzona pierś drobiowa
Kiełbasy
Kiełbasy surowe 
Salami domowe  
Salami domowe  
Salami węgierskie 
Kiełbasa myśliwska surowa 
Kiełbasa salamipodobna (Plockwurst)
Kiełbasa salamipodobna szynkowa (Schinkenplockwurst) 
Serwolatka (Turyngia) 
Kiełbasa surowa barania salamipodobna 
Kiełbasa surowa z baraniny i kożliny
Surowa kiełbasa z dziczyzny (jelenia, sarny, kozicy) 
Żelodec (Słowenia, południowa Styria)
Kiełbaski domowe babuni 
Kiełbaski domowe typu Sulmtaler 
Karynckie kiełbaski surowe domowe
Kiełbaski myśliwskie tradycyjne 
Cacciatori
Surowe kiełbaski z południowego Tyrolu (Kaminwurzen) 
Kiełbaski czosnkowe 
Kiełbaski paprykowe ostre (Paprikaboxerln) 
Kiełbaski z dziczyzny (Wildboxerln) 
Metka drobno rozdrobniona 
Metka z wołowiną
Metka delikatesowa drobno rozdrobniona
Metka delikatesowa grubo rozdrobniona
Kiełbasy parzone i grillowe 
Kiełbasa domowa 
Kiełbasa szynkowa 
Kiełbasa serowa 
Salami gotowane 
Kiełbasa grillowa 
Serwolatka wątrobiana 
Kiszka ziemniaczana 
Kiełbasa grillowa z dynią 
Kiełbasa parzona drobiowa 
Krwawa kiszka 
Pieczona potrawa z krwi (Finis gebackener Bluttommerl) 
Kiełbasa z prosem 
Wątrobianka wędzona 
Galareta domowa 
Salceson
Wątrobianka drobno rozdrobniona do smarowania 
Pasztet z zająca (pasztet z dziczyzny)
ANEKS
Ogólne przepisy dotyczące zakładów przetwórstwa mięsnego
Szczególne warunki sanitarne dotyczące produkcji wyrobów z mięsa drobiowego
SPIS LITERATURY
Koszty wysyłki
Forma dostawy 1 przedmiot (lub komplet jeśli podano w opisie danej aukcji) 2 przedmioty lub komplet na tej aukcji 1 przedmiot lub komplet na tej aukcji + 1 przedmiot z innej aukcji 3 przedmioty lub komplety i więcej zakup powyżej kwoty 180,00 zł **
Poczta Polska (przedpłata) koszty wysyłki według opcji dostawy + 2,00 zł do kosztów wysyłki według opcji dostawy + najwyższy koszt wysyłki spośród zakupionych przedmiotów lub
+ 2,00 zł jeśli koszty wysyłki pokrywają się
przesyłka ekonomiczna: 10,00 zł
przesyłka priorytetowa: 12,00 zł
0 zł
przesyłka wysłana zostanie kurierem
Kurier (przedpłata) niezależnie od ilości zakupionych przedmiotów na tej lub innych naszych aukcjach, koszty wysyłki nie ulegają zmianie, obowiązuje koszt wysyłki podany w opcjach dostawy (nie dotyczy zamówień powyżej 180,00 zł) 0 zł
przesyłka wysłana zostanie kurierem
Poczta Polska (pobranie)* niezależnie od ilości zakupionych przedmiotów na tej lub innych naszych aukcjach, koszty wysyłki nie ulegają zmianie, obowiązuje koszt wysyłki podany w opcjach dostawy (nie dotyczy zamówień powyżej 180,00 zł) 16,00 zł
przesyłka wysłana zostanie kurierem
Kurier (pobranie)* niezależnie od ilości zakupionych przedmiotów na tej lub innych naszych aukcjach, koszty wysyłki nie ulegają zmianie, obowiązuje koszt wysyłki podany w opcjach dostawy
Odbiór osobisty 0 zł w naszym biurze handlowym według mapki po lewej
(po uprzednim potwierdzeniu przez nas możliwości odbioru w danym terminie - telefonicznie, mail-owo, gg, skype)
Wysyłka zagraniczna koszty wysyłki ustalane są indywidualnie
możliwa jest jedynie wysyłka po przedpłacie
szczegółowy cennik znajduje się na stronie "o mnie" (kliknij)
* nie realizujemy wysyłek za pobraniem osobom z przewagą komentarzy negatywnych, zastrzegamy sobie także możliwość odmowy realizacji za pobraniem osobom bez pełnej aktywacji konta (w takim przypadku zostanie przesłana prośba o wpłatę na konto); ** opcja zerowych kosztów wysyłki po zakupie za minimum 180,00 zł obowiązuje jedynie w granicach Polski

Inne nasze aukcje, kliknij aby zobaczyć...

Inna aukcja