Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Vademecum piekarza Do nauki zawodu

20-07-2015, 6:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 114.20 zł     
Użytkownik ksiazka_gliwice
numer aukcji: 5468798925
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 4   
Koniec: 20-07-2015 06:17:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2006
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

   

Vademecum piekarza. Do nauki zawodu

Hanna Lubczyńska, Helena Lipińska, Krystyna Jarosz, Andrzej Woźniakowski, Jolanta Kosakowska, Matylda Walewska

  

rok wydania: 2006
stron: 249
format: 210 x 297 mm
oprawa: miękka
wydawnictwo: Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego
 

Vademecum to opracowanie, w którym w przystępnej formie omówiona jest tematyka surowców i półproduktów piekarskich, ich oceny oraz zastosowania w produkcji, formowania ciasta, tradycyjnej i nowoczesnej technologii, organizacji produkcji w zakładzie, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, bhp i ppoż oraz prawa pracy. Książka "Vademecum Piekarza" zawiera przedstawioną kompleksowo wiedzę z zakresu produkcji piekarskiej wymaganą obecnie zarówno od właściciela jak i pracownika zakładu.

Książka przeznaczona jest również dla nauczycieli zawodu piekarza, uczniów szkół zawodowych i techników oraz mistrzów szkolących uczniów w piekarniach, a zatem dla:
* właścicieli i kierowników zakładów piekarskich,
* mistrzów szkolących uczniów w piekarniach,
* nauczycieli 3-letnich szkół zawodowych i uczniów przygotowujących się do zdawania egzaminów przed zewnętrzną komisją egzaminacyjną,
* pracowników piekarń bez kwalifikacji, przygotowujących się do zdania egzaminu czeladniczego w izbach rzemieślniczych.

Materiał zawarty w książce może być również wykorzystywany do prowadzenia systematycznych szkoleń dla pracowników zakładu, do czego zobowiązują pracowników przepisy w zakresie higieny żywności.
Na uwagę zasługuje fakt, że książka zawiera również wiedzę na temat produkcji wyrobów ciastkarskich, które obok pieczywa piekarskiego można produkować w piekarni.
W każdej z części Vademecum znajdują się wiadomości i fachowe wskazówki przydatne w pracy zarówno właściciela zakładu, pracownika jak i ucznia piekarskiego.