Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

turbo drożdże COOBRA WHISKY +enzym DEPTANA_PL Łódź

04-07-2015, 1:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 10.90 zł      Aktualna cena: 10.90 zł     
Użytkownik deptana_pl
numer aukcji: 4958207690
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 89    Wyświetleń: 855   
Koniec: 04-07-2015 01:40:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EXPRESOWA WYSYŁKA  !!!

 

 

Zapraszamy do naszego sklepu - najniższe ceny !!!

(KLIKNIJ)


Zapraszamy do naszego drugiego sklepu SMAKI PRL

wszystko do wyrobu wędlin domowych

(KLIKNIJ)


 WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE !!! PROSZĘ PISAĆ [zasłonięte]@deptana.pl DZWONIĆ 502 [zasłonięte] 571


aktywne drożdże do zacierów zbożowych, ryżowych, kukurydzianych 

z dodatkiem  enzymu

AMYLAZY - AG - AMYLOGLUCOSIDASE


 
Jest to szczep drożdży stosowany przez wiele gorzelni whisky na całym świecie. Drożdże zawierają dodatek enzymów Amylazy - AG - Amyloglucosidase - są to przemysłowe enzymy których zadaniem jest rozkład niefermentowanej skrobi do dobrze fermentującej glukozy. Te drożdże są niezbędnym dodatkiem dla każdego, kto w domowych warunkach chce wyprodukować sobie: Bourbon, Whisky, czy wódkę zbożowa, etc. Podczas fermentacji drożdże zachowają aromat składników użytych do przygotowania zacieru na Burbon , Whisky czy wódki gatunkowe.

 

 

Jeżeli masz zboże np.:
- jęczmień
- żyto
- pszenżyto
- kukurydza
- pszenica
- ryż
- kasze
- ziemniaki

to drożdże COOBRA Whisky Yeast szybko i skutecznie przerobią je w mocny zacier nadający się do przedestylowania  na gatunkową wódkę zbożową!

Opakowanie na 25-30L zacieru.

 
Instrukcja: zawartość torebki drożdży rozsypać na czystą powierzchnię w temperaturze pokojowej, po 15 minutach drożdże należy dodać do wcześniej przygotowanego zacieru, należy sprawdzić by zacier też ostygł do temperatury pokojowej.
 
Zawartość saszetki drożdży wystarcza na 25 litrów zacieru, fermentacja 3 do 6 dni, nie należy dodawać pożywki do zacierów zbożowych. 

 

Najlepszy efekty uzyskujemy przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - robimy to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodajemy wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosypujemy drożdże i zalewamy do 25 - 30 L.   


Zapraszamy na pozostałe aukcje.

 

Odbiór osobisty w Łodzi ( prosimy o kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).

 

Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.


_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________ Panelealle

 

Komentarze

  panel aukcyjny