Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA WYDANIE EKSKLUZYWNE 2010

19-01-2012, 21:30
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 119 zł      Najwyzsza cena licytacji: 119 zł     
Użytkownik luxprom
numer aukcji: 2050982820
Miejscowość Gliwice / Mikołów
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 53   
Koniec: 25-01-2012 13:37:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 Informacja o książce
 

informacja

 

 
Wpłata
 
47 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2980022 [zasłonięte] 674399
 
Przesyłka
 
MOŻLIWOŚĆ BŁYSKAWICZNEJ PRZESYŁKI

MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI NA INNY ADRES POD WARUNKIEM SZYBKIEGO KONTAKTU ( E-mail lub telefon) ZARAZ PO LICYTACJI



WYSYŁAMY KURIEREM za 0 zł


 
Kontakt
 
[zasłonięte]@wp.pl
 
600 323 111 (do godz. 20.00)
 
[zasłonięte]29881 (do godz. 20.00)
 

Witam serdecznie i zapraszam do udziału w aukcji.

 

Przedmiotem sprzedaży jest książka :                                                  

     „ TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA ”  

- KSIĄŻKA KUCHARSKA


WYDANIE EKSKLUZYWNE I W OPRAWIE SKURO PODOBNEJ

Nabywco wiedz o tym że koszty wysyłki KURIEREM pokrywam JA

OPIS PRZEDMIOTU:


           
Z rozległej spuścizny Lucyny Ćwierczakiewiczowej, która zrewolucjonizowała przyzwyczajenia kulinarne rodaków w XIX wieku, autorka niniejszego opracowania wybrała najciekawsze i stosunkowo proste do wykonania w dzisiejszych warunkach zestawy obiadowe, a także dania na szczególne okazje - święta Bożego Narodzenia, Nowy Rok i Wielkanoc. Kolejne rozdziały poświęciła wypiekom, przetworom i trunkom domowym. Książka przypomina Czytelnikom tradycyjne polskie dania i pozwala wzbogacić ich własny repertuar kulinarny o potrawy mało znane. „Przełożenie” dawnych receptur na język współczesny, a także dostosowanie jednostek miar i wag do dzisiejszych realiów czyni z tej książki praktyczny i uniwersalny poradnik kulinarny.

                                                                                                                                                                             

Spis treści:
Obiady na cały miesiąc:
30 przepisów na zestawy obiadowe
Potrawy świąteczne:
- Wigilia
- Nowy Rok
- Wielkanoc
Wypieki:
- Ciasta biszkoptowe
- Ciasta i placki drożdżowe
- Serniki
- Ciasta piaskowe
- Ciasta różne
- Suflety
- Szarlotki i desery z jabłkami
Przetwory:
- Konfitury
- Kompoty
- Marynaty
- Owoce w spirytusie
- Owoce suszone i smażone w cukrze
- Galarety
- Marmolady i powidła
- Soki i syropy
- Przepisy różne
Trunki domowe:
- Wódki
- Wina
- Nalewki
- Likiery
- Miody pitne
- Piwo
- Napoje z dodatkiem alkoholu
- Napoje fermentowane
- Zaprawy
Skorowidz potraw

                                
                                                                                                                            
                                                                                                                            

- Wydawnictwo: VIDEOGRAF EDUKACJA / DKT
- Rok wydania: 2001
- Oprawa: Twarda
- Format: 23.50 cm x 30.00 cm
- Liczba stron: 304+ 
miejsce na własne przepisy

Nabywco wiedz o tym że koszty wysyłki KURIEREM pokrywam JA

Zapraszam również na inne moje aukcję

 

Życzę udanych zakupów

 

 

 

 

 
TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA WYDANIE EKSKLUZYWNE 2010
 
 


Dodano 2[zasłonięte]011-06 13:46
UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!!
W DNIACH OD 21,06,2011 DO DNIA 4,07,2011 MAMY PRZEBUDOWĘ MAGAZYNU I BRAK DOSTĘPU DO WYSYŁANIA PRZESYŁEK. KONTAKT TELEFONICZNY I E-MAIL TEŻ MOŻE BYĆ OGRANICZONY I UTRUDNIONY. WSZYSTKIE PRZEDMIOTY ZAKUPIONE W TYM CZASIE BĘDĄ WYSŁANE NIEZWŁOCZNIE 5.07.2011.
ZA UTRUDNIENIA PRZEPRASZAMY.
POZDRAWIAM
luxprom