Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami

28-01-2012, 0:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 59 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 2058819792
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 9   
Koniec: 25-01-2012 16:41:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

top

Zanim dokonasz zakupu, koniecznie przeczytaj stronę"o mnie"!

O firmie
Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów,
rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro!
Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!!
Do każdej książki wystawiamy paragon,
a na życzenie
faktury VAT.
Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.


Płatności
Przyjmujemy wpłaty
tylko
przelewem na konto


Przesyłka
Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
Wysyłamy za granicę.


Pozostałe aukcje
Kliknij aby zobaczyć nasze pozostałe aukcje

Dodaj do ulubionych
kliknij


Kontakt

Napisz do nas
email


Skype

Skype Me™!

Gadu-Gadu

 

Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii  


Świderski Franciszek (red.)
Waszkiewicz-Robak Bożena (red.)
SGGW
616 s., twarda oprawa, grudzień 2010

ISBN[zasłonięte]978-8383-210-5
B-5 


Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii

SPIS TREŚCI

Wstęp ... 7

Część I. Wiadomości wprowadzające
 1. Definicje i klasyfikacje żywności ... 11
 2. Dodatki do żywności ... 22
 3. Zanieczyszczenia w żywności ... 37

Część II. Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa żywności
 4. Analiza sensoryczna w towaroznawczej ocenie żywności ... 55
 5. Jakość żywności oraz metody jej zapewniania ... 85
 6. Wspólnotowe i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności ... 99
 7. Jakość i bezpieczeństwo opakowań do żywności ... 129
 8. Aspekty prawne znakowania żywności ... 154

Część III. Charakterystyka wybranych grup żywności przetworzonej
 9. Mleko spożywcze, śmietanka i śmietana ... 171
10. Fermentowane napoje mleczne ... 191
11. Masło i sery ... 201
12. Mięso ... 232
13. Podział i klasyfikacja tusz zwierząt rzeźnych ... 243
14. Przetwory mięsne ... 259
15. Mięso drobiowe i jego przydatność technologiczna ... 277
16. Przetwory rybne ... 302
17. Tłuszcze jadalne ... 319
18. Charakterystyka, podział oraz ocena towaroznawcza przetworów owocowych i warzywnych ... 336
19. Technologia oraz ocena jakości przetworów zbożowych: mąk, kasz, makaronów ... 374
20. Technologia produkcji oraz ocena jakości pieczywa ... 405
21. Koncentraty spożywcze ... 438
22. Koncentraty zbożowe ... 454
23. Cukier i syropy cukrowe ... 467
24. Miód naturalny ... 482
25. Wyroby cukiernicze ... 495
26. Kawa, herbata, kakao ... 524
27. Charakterystyka wód mineralnych i źródlanych, napojów bezalkoholowych oraz napojów owocowych ... 549
28. Napoje alkoholowe ... 569

Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami
ZOBACZ NASZE INNE AUKCJE
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja

© by Daro Web Service