Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego

12-07-2012, 18:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2443178489
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 11   
Koniec: 03-07-2012 22:21:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Dlaczego warto zamówić u nas książki:

 

Zamówienia realizujemy w ekspresowym tempie.

Wystawiamy faktury oraz paragony fiskalne.

Książki są dobrze zabezpieczone do wysyłki.


Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

Tytuł Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego
Autor Flaczyk Ewa, Górecka Danuta, Korczak Józef (red.)
Wydawca Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Rok wydania 2011, wydanie drugie uzupełnione i poprawione
Liczba stron 398
Wymiary 175 x 240 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-8360-644-1

 

„Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego” jest nowoczesnym i unikalnym podręcznikiem dotyczącym surowców i przetworów pochodzenia roślinnego oraz zasad opracowywania nowych produktów spożywczych.

Szczególną uwagę autorzy zwrócili na wymagania dotyczące wskaźników jakości tych produktów oraz na ich wartość odżywczą, dietetyczną i bioaktywną. Podręcznik zawiera krótki opis procesu technologicznego oraz charakterystykę towaroznawczą następujących grup surowców i przetworów: mąka, kasze, ryż, makarony, pieczywo, owoce i warzywa krajowe i ich przetwory, nasiona roślin strączkowych, owoce południowe i orzechy, cukier, miód i produkty pszczelarskie, wyroby cukiernicze, napoje bezalkoholowe, herbata i kawa, napoje spirytusowe, wina i piwo.

Książka jest przeznaczona dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa, zarządzania jakością żywności i ekonomiki gospodarki żywnościowej. Może być także wielce przydatna producentom żywności oraz osobom zajmującym się zarówno dystrybucją, jak i kontrolą jakości wytworzonej żywności.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Spis treści

Wprowadzenie 13

I. Mąka, kasze, ryż, makarony 15

II. Pieczywo  51

III. Owoce i warzywa krajowe 93

IV. Przetwory owocowe i warzywne 145

V. Owoce południowe i orzechy 197

VI. Nasiona roślin strączkowych 225

VII. Cukier, miód i produkty pszczelarskie 243

VIII. Wyroby cukiernicze 259

IX. Napoje bezalkoholowe  283

X. Herbata i kawa 303

XI. Napoje spirytusowe 321

XII. Wina 339

XIII. Piwo 355

XIV. Wybrane działania związane z wprowadzaniem na rynek nowego produktu spożywczego 373

 

 

Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego