Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Termometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BN

09-07-2015, 7:53
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 41.60 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 5518474626
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 8   
Koniec: 09-07-2015 08:12:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

 

WYSYŁKA

do 2 kg

10,50 zl - Standard

15,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

 

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Termometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BN

Termometr bagnetowy
z ekranikiem LCD i sondą elektroniczną zakończoną metalowym szpikulecem


Termometr połączony przewodem o długości ok. 1,5 metra
z sondą mierzącą temperaturę.

Po osiągnięciu ustawionej temperatury lub czasu
termometr powiadamia domowego masarza głośnym dźwiękiem. 

Termometr można zawiesić np. na metalowej obudowie kuchni
za pomocą magnesu zabudowanego w termometrze.


zasilanie: 1 bateria LR03 AAA 1,5V  (brak w komplecie).
pomiar temperatury: do 250°C lub 482°F (przełącznik - zobacz instrukcję)
wymiar urządzenia z wyświetlaczem LCD: 6,4 x 7 cm
długość przewodu: 150 cm (wytrzymuje temperaturę do 250°C)
długość sondy: 18 cm
ciężar: 75 gram (baza)
mocowanie: magnes, zawieszka, stawianie (stopka)


Orientacyjne temperatury krytyczne (maksymalne) mierzone wewnątrz wyrobu
(niezależnie czy pieczonego, parzonego lub gotowanego):
wołowina: 61°C - 73°C; wieprzowina: 68°C - 74°C ; drób: 75°C -  83°C


 Porady domowego masarza ...

Niezbędny dla każdego masarza i ... kucharza  !

Termometr z sondą umieszczoną na końcu długiego przewodu
to wygoda dla domowego masarza! 

w czasie wędzenia:
- sondę wbijamy do środka kiełbasy lub wędzonki,
  zamykamy wędzarnię i obserwujemy temperaturę przy zamkniętych drzwiczkach.
- użycie jednocześnie dwóch termometrów pozwala obserwować
  także temperaturę w wędzarni. 

w czasie gotowania (parzenia) wędzonek lub kiełbas:
- sondę wbijamy do środka wędzonki lub kiełbasy,
  zakrywamy garnek pokrywą i obserwujemy temperaturę

Uwaga
aby nie "przegapić" krytycznej temperatury (gotowania, parzenia, wędzenia, pieczenia) ustawiamy:

alarm dźwiękowy na maksymalną temperaturę
wewnątrz wyrobu np. 71°C (160°F)

 


pobierz instrukcję obsługi - PDF

Pliki do pobrania:


Termometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BNTermometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BNTermometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BNTermometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BNTermometr bagnetowy z sondą - elektroniczny BN

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro