Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2

20-01-2012, 0:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2037528714
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 14   
Koniec: 14-01-2012 18:53:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

 

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł Technologia gastronomiczna z towarozna wstwem cz. 2
Autor Małgorzata Konarzewska
Wydawca Rea
Rok wydania 2008
Liczba stron 280
Wymiary 165 X 235 mm
Okładka Miękka
ISBN 978[zasłonięte][zasłonięte]14198

 

 

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2 – podręcznik, składający się z trzech części, przeznaczony dla techników i szkół policealnych w zawodzie kucharz.

Część 1. zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono w niej również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
Część 2. omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących.
Część 3. poświęcona będzie potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowane zostaną kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych.
Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy i techniki stosowane w branży gastronomicznej oraz standardy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 2