Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego

21-06-2015, 18:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5442826158
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 21-06-2015 17:57:59

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii
Wydawnictwo: SGGW
  • Autor: red. Mirosław Słowiński
  • Wydawca, rok wydania: SGGW, 2014
  • Liczba stron : 299
  • Oprawa i wymiary: miękka, 175 x 240 mm
  • ISBN:[zasłonięte]978-8383-570-0
  • Spis treści
    1. Technologia mięsa ... 5
    1.1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 
    Andrzej Tyburcy, Tomasz Florowski ... 7
    1.2. Peklowanie mięsa
    Lech Adamczak, Mirosław Słowiński ... 20
    1.3. Proces produkcji wędlin 
    Mirosław Słowiński, Krzysztof Dasiewicz ... 30
    1.4. Proces produkcji konserw mięsnych
    Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 43
    1.5. Technologia wędlin podrobowych
    Tomasz Florowski, Krzysztof Dasiewicz ... 57
    1.6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
    Dorota Pietrzak, Aneta Cegiełka ... 71
    1.7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
    Aneta Cegiełka, Lech Adamczak ... 83
    1.8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
    Krzysztof Dasiewicz, Marta Chmiel ... 94
    1.9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
    Marta Chmiel, Mirosław Słowiński ... 106
    1.10. Ocena jakości handlowej jaj 
    Dorota Pietrzak, Jan Mroczek ... 116
     
    2. Technologia mleka ... 131
    2.1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
    Anna Berthold-Pluta, Antoni Pluta ... 133
    2.2. Technologia mleka fermentowanego
    Katarzyna Kycia, Stanisław Zmarlicki ... 149
    2.3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
    Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia ... 164
    2.4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
    Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 176
    2.5. Technologia serów topionych
    Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 188
    2.6. Technologia masła i mleka w proszku
    Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 196
    2.7. Technologia deserów mlecznych 
    Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 208
     
    3. Podstawy technologii gastronomicznej ... 223
    3.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
    Tomasz Florowski, Aneta Cegiełka ... 224
    3.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
    Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 235
    3.3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
    Marta Chmiel, Dorota Pietrzak ... 247
    3.4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
    Małgorzata Sobczyk ... 261
    3.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw
    Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 273
    tem_towaro
    Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!