Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

T_ Łuczaj:Dzikie rośliny jadalne Polski,survival

19-01-2012, 14:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 28 zł      Aktualna cena: 28 zł     
Użytkownik tadzimir_pl
numer aukcji: 2038907146
Miejscowość Poznań
Licytowało: 12    Wyświetleń: 253   
Koniec: 19-01-2012 12:52:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2004
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcjach u TADZIMIRA !!!

Zapraszam na zakupy. Informacje uzupełniające opis aukcji znajdziesz na stronie O mnie. Złożenie ofety oznacza akceptację warunków podanych w opisie aukcji i na stronie O mnie.
A tutaj znajdziesz komentarze, jakie otrzymałem od dotychczasowych Klientów.

T_ Łuczaj:Dzikie rośliny jadalne Polski,survival
Kontakt z nami:

e-mail:

Formularz kontaktowy

Tadeusz Bela
Skype: TadzimirB
tel. 0-61 [zasłonięte]2909
tel. 691 [zasłonięte]606

Wiesław Bela
Skype: WiechuB
GG: [zasłonięte]30725
tlen: wiechub
tel. 501 [zasłonięte]292


Łukasz Łuczaj Dzikie rośliny jadalne Polski
Chemigrafia Krosno 2004
wydanie II, uzupełnione
okładka miękka
270 stron + wklejki z kolorowymi ilustracjami
książka jest nowa

Z okładki:
Książka zawiera informacje na temat wszystkich potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało znane opisy użytkowania różnych roślin przez ludy pierwotne Ameryki i Syberii.
Z książki tej dowiesz się, że Japończycy jadają cebule lilii, kwiaty liliowców i korzenie łopianu, a także że przedstawiony na okładce czosnek niedźwiedzi jest znanym warzywem na Ukrainie, w Rosji i na Kaukazie. Odkryjesz także jak zamienić żołędzie w pyszny przysmak i może sięgniesz po wielki kozacki specjał... pałkę wodną Znajdziesz tu także informacje o tym, jak Indianie robili syrop klonowy oraz jakie rośliny kisili Czukczowie w dołach ziemnych jako zapas pożywienia na zimę.
Książka składa się ze wstępu zawierającego zasady doboru i zbioru roślin oraz haseł z poszczególnymi rodzajami roślin ułożonych alfabetycznie.
Pozycja unikalna na rynku polskim, zawierająca najwięcej wiadomości o dzikich roślinach jadalnych.
Autor książki, dr Łukasz Łuczaj, jest botanikiem prowadzącym od kilku lat eksperymenty nad odżywianiem się dzikimi roślinami. Organizuje też warsztaty prymitywnych technik przeżycia stosowanych przez Indian Ameryki Północnej.
Drugie wydanie książki poszerzono o kilkadziesiąt przepisów i kolorowych zdjęć, a także o kilka nowych haseł.

Zobacz także inne książki Łukasza Łuczaja w mojej ofercie.

Dostępne warianty przesyłki opisane są w nagłówku aukcji.
Na stronie O mnie podaję informacje nt. kosztu wysyłki kilku przedmiotów.
Zobacz też inne moje oferty - na łącznej wysyłce możesz zaoszczędzić.
Poniżej parę przykładów.

GALERIA tadzimir_pl  -  W Y B R A N E    O F E R T Y © 2[zasłonięte]003-20
 Net_Studio
?