Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYNKA BEZ TŁUSZCZU WĘDZONA W DYMIE + 200 G SMALCU

25-01-2012, 19:37
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł      Najwyzsza cena licytacji: 30 zł     
Użytkownik irons122
numer aukcji: 2063962368
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 1    Wyświetleń: 71   
Koniec: 31-01-2012 20:39:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

POLECAM PYSZNE WĘDLINY WIEJSKIE

Z WŁASNEJ TRADYCYJNEJ WĘDZARNI.

OFERUJĘ PYSZNĄ SZYNKĘ WP. BEZ TŁÓSZCZU WĘDZONĄ TRADYCYJNIE W OLCHOWO BUKOWYM DYMIE

TO JEDYNA TAK WYSOKA JAKOŚĆ NA ALLEGRO

AUKCJA DOTYCZY 1 KG SZYNKI WP.

KAŻDA PACZKA SKŁĄDA SIĘ Z 2 KA

ORAZ 200 GR. PYSZNEGO SMALCU Z CEBULKĄ, CZOSNKIEM I MAJERANKIEM GRATIS

 ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA FILMIKU NA YOU TUBE

http://youtu.be/lhWa2wetgHY

 

PRODUKTY BEZ DODATKÓW CHEMICZNYCH TYPU POLEPSZACZE, SPULCHNIACZE ITP

NA 1 KG WYROBU PRZYPADA 1,25 KG SUROWEGO MIĘSA

NIE KUPUJ WĘDLIN W SKLEPACH KTÓRE W 30% SKŁADAJĄ SIĘ Z CHEMICZNYCH SPULCHNIACZY

JEDYNYM ŚRODKIEM KONSERWUJĄCYM JEST SÓL ORAZ PROCES WĘDZENIA

DODATKI TO LIŚĆ LAUROWY, ZIEL. ANGIELSKIE

MIĘSO PEKLUJĘ POD KONKRETNE ZAMÓWIENIA DO NIEDZIELI DO 21.00 W PONIEDZIAŁEK ODBYWA SIĘ WĘDZENIE W ŚRODĘ NADAWANE SĄ WSZYSTKIE PACZKI ZAKUPIONE PRZEZ PAŃSTWA DO NIEDZIELI DO GODZINY 21.00

(ŁĄCZNIE Z ZAKSIĘGOWANĄ WPŁATĄ)

KAŻDY PRODUKT PAKOWANY JEST HERMETYCZNIE W ZGRZEWANY WOREK DO ŻYWNOŚCI PO CZYM WYSYŁANY W KARTONIE OWINIĘTYM FOLIĄ


ZDJĘCIA ZAWIERAJA OGÓŁ MOICH WYROBÓW

KOPIOWANIE ICH JEST ZABRONIONE

 

 

 

DZIĘUJĘ WSZYSTKIM ALLEGROWICZOM ZA ZAUFANIE I BARDZO MIŁE KOMENTARZE.

Kontakt

TEL: 507-[zasłonięte]-828

Mariusz Ścibor

e-mail: mar-[zasłonięte]@o2.pl

MILLENIUM BANK:

91 1160 [zasłonięte] 220200
0001 [zasłonięte] 714957

Transakcja

Kurier ups do 15 kg 19,99 zł

Kurier pobranie do 15 kg 25,99 zł

kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć
Z
kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć
kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć


WĘDLINY SĄ PARZONE DZIĘKI CZEMU TRAFIA DO PAŃSTWA GOTOWY DO SPOŻYCIA PRODUKT
 
NA SPECJALNE ŻYCZENIA ZA DOPŁATĄ 10 ZŁ SZYNKĘ I BALERON NADZIEWAM CZOSNKIEM LUB PIKANTNĄ PAPRYCZKĄ CHILI CO NADAJE WYROBOM WYJĄTKOWEGO CHARAKTERU
  
TROCHĘ TEORII :
Od niepamiętnych Czasów wędzenie zwierzyny i ryb jest znane jako doskonały sposób utrwalania i uszlachetniania mięsa. Wędzonki przygotowuje się najczęściej z surowców peklowanych. Składniki dymu działają bakteriobójczo, co w połączeniu z odparowaniem wody i solą zawartą w mięsie daje efekt utrwalający, stwarzając niekorzystne warunki dla rozwoju bakterii.
Wędzenie polega na nasyceniu mięsa składnikami dymu drzewnego, usunięciu części wody i spowodowaniu zmian w białkach, dzięki którym mięso będzie nadawało się do spożycia bez dodatkowej obróbki kulinarnej. Mięso uwędzone zmienia swoje zabarwienie, smak i zapach. Na jego powierzchni tworzy się podsuszona skórka, utrudniająca dostęp drobnoustrojów do głębszych warstw mięsa i zapewniająca jego soczystość. Produkty wędzone stają się odporne na procesy jełczenia. Dym wędzarniczy otrzymujemy podczas spalania kawałków drewna i trocin przy ograniczonym dostępie powietrza. W zależności od temperatury dymu i czasu trwania wędzenia rozróżniamy wędzenie gorące i wędzenie zimne. Jest wiele "szkół" wędzenia różniących się zasadniczo przygotowaniem mięsa, długością poszczególnych faz wędzenia, temperaturą itp.
  
POLECAM WSZYSTKIM I ŻYCZĘ SMACZNEGO:
Twój szef kuchni Mariusz Ścibor
  
Kontakt: mar-[zasłonięte]@o2.pl tel: 507-[zasłonięte]-828