Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Syrop KLONOWY - oryginalny z Kanady pyszny! 250ml

17-01-2012, 5:19
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 31.90 zł     
Użytkownik Biomarket24_pl
numer aukcji: 2022191237
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 28   
Koniec: 26-01-2012 14:14:33

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Zdrowa Żywność

Witamy na naszej aukcji


Przed złożeniem oferty proszę o zapoznanie się z informacjami o firmie i zasadami aukcji..


Gwarancja jakości
Gwarantujmy aktualny termin ważności wszystkich sprzedawanych artykułów.
Dokładna data uzależniona jest od najnowszej dostawy. Dzięki temu otrzymacie Państwo towar najświeższy, z max. długim okresem przydatności do spożycia.
Strony informacyjne
O firmie
Wysyłka i koszty
Kontakt
Zasady aukcji
Zwroty

INNE AUKCJE >>
FORMY PŁATNOŚCI
  • Wpłata z góry na konto
  • Zapłata przy odbiorze paczki
  • Zapłata przy odbiorze osob.

  • - Płacę z allegro - towar wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty w banku, ok. 5 dni roboczych.

    Do zakupów otrzymasz paragon lub na życzenie fakturę VAT



    Przed przyjazdem KONIECZNIE zadzwoń.
    WYSYŁKA I KOSZTY
    Oszczędzaj koszty
    Wszystkie zakupy wysyłamy w jednej paczce.

    Jeśli kupujesz na kilku naszych aukcjach -
    łączny koszty wysyłki
    otrzymasz mailem
    .


    Zobacz: INNE AUKCJE >>


    Szybki kontakt






    Prowadzimy legalną firmę. Posiadamy wszystkie niezbędne zezwolenia na obrót żywnością oraz książeczki zdrowia. Sklep i magazyn są pod nadzorem SANEPID`u, co jest gwarancją przechowywania żywności w odpowiednich warunkach z zapewnieniem właściwej higieny.


    Nie kupuj żywności u przypadkowych sprzedawców, bo ryzykujesz zdrowiem swoim i swojej rodziny!


    PRZEDMIOT AUKCJI


    Syrop klonowy


    Syrop KLONOWY - oryginalny z Kanady pyszny! 250ml


    Doskonły do polewania naleśników, lodów, wafli, owoców. Również wspaniały dodatek do herbaty, kawy, mleka.
    Ze względu na swój subtelny i bogaty aromat oraz smak używany jest do pieczenia wieprzowiny, drobiu i ryb.
    Idealny dodatek do dań z ryb, mięsa, warzyw i sałatek.

    Czysty syrop klonowy, bez żadnych dodatków, również bez cukru. Klarowny w kolorze dokładnie takim jak na zdjęciu.

    Produkowany i rozlewany w Kanadzie.


    Pojemność 250ml

    Wyprodukowany i rozlewany w Kanadzie przez: Vertmont

    Przepisy z syropem klonowym


    ŻEBERKA W SYROPIE KLONOWYM
    1,5 kg chudych żeberek wieprzowych; SOS: 175 ml syropu klonowego, 1 łyżka sosu worcester, 1 łyżka czerwonego octu winnego, 1 drobno posiekana cebula (7 dag), 1/2 szklanki ostrej musztardy, sól, świeżo zmielony pieprz.

    Umyte i osuszone żeberka ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 30 min. Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać w garnku i gotować przez 5 min. Żeberka przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego, zalać sosem i piec 45 min bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C, polewając sosem. Podawać z zieloną sałatą.
    MARCHEWKI Z KLONOWYM KARMELEM
    8 marchewek (60 dag), 3 łyżki masła, 1/4 szklanki syropu klonowego, 1/2 łyżeczki brązowego cukru

    Obraną marchew pokroić w plasterki i ugotować na półtwardo. Na głębokiej patelni stopić masło, dodać syrop i cukier, włożyć marchew i dusić, dopóki sos się nie skarmelizuje. Podawać na kotletach schabowych usmażonych saute.
    ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII
    1 łosoś (1,5-2 kg), sól; nadzienie: po 1/3 szklanki posiekanego selera i cebuli, 1/2 szklanki drobno pokrojonych jabłek, 1 łyżka margaryny, 1 szklanka bułki tartej, 1 łyżka syropu klonowego, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, sól. do wysmarowania folii: margaryna;

    Oczyszczoną rybę natrzeć solą z wierzchu i w środku, pozostawić na 1 godz., a następnie opłukać i osuszyć. Przygotowanie nadzienia: seler i cebulę smażyć na margarynie przez 3 min, dodać jabłko i smażyć jeszcze 2 min. Dodać bułkę tartą, syrop klonowy, bazylię, sól i wymieszać. Rybę wypełnić nadzieniem, zawinąć w natłuszczoną folię, włożyć do brytfanny i piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C (nie przewracać na drugą stronę). Jabłko można zastąpić grzybami pokrojonymi w plasterki. Najpierw trzeba je podsmażyć, a następnie dodać cebulę i seler.
    SKRZYDEŁKA KURCZAKA NA DZIKO
    1 kg skrzydełek kurczaka; Marynata: 175 ml syropu klonowego, 1/2 szklanki keczupu, 1/2 szklanki sosu chili, 1 łyżka sosu worcester, 1/2 łyżeczki ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru, 1/2 łyżeczki kolendry świeżej albo suszonej, 1-2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku

    Skrzydełka umyć i przekroić na dwie części.
    Przygotowanie marynaty: wszystkie składniki wymieszać. Skrzydełka włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na około 4 godz. Wyjąć z marynaty, ułożyć na blasze i piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.
    SZYNKA Z RODZYNKAMI
    3-4 kg surowej szynki wieprzowej, 25 dag rodzynek, 1/4 szklanki syropu klonowego, 1 łyżeczka goździków albo 10 goździków wbitych w szynkę. Sos: 1 szklanka cukru, 1/4 szklanki soku z jabłek, 1 łyżka ostrej musztardy.

    Syrop wymieszać z 3 l wody. Włożyć szynkę i gotować 3-4 godz., aż będzie miękka. Przygotowanie sosu: sok jabłkowy wymieszać z cukrem i musztardą. Szynkę przełożyć do brytfanny i polać sosem. Następnie dodać opłukane goździki i rodzynki. Piec 30-40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 150-180°C, polewając kilkakrotnie sosem od pieczenia. Szynkę można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.
    ZALEWA DO GRILLA
    Po 1/2 szklanki syropu klonowego i sosu sojowego, po 1/4 szklanki wytrawnego sherry i gingeru (napój imbirowy) lub piwa imbirowego, 3/4 łyżeczki ostrej musztardy, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki soli

    Składniki wymieszać. Do zalewy włożyć mięso przeznaczone do pieczenia na grillu. Marynować przez noc.
    SOS DO SAŁATY
    2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka startego chrzanu, 60 ml czerwonego octu winnego, 8 łyżek oliwy, 1 ząbek czosnku

    Czosnek obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przed podaniem sos schłodzić.
    KREM DO TORTU
    2 szklanki syropu klonowego, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki śmietany 22-procentowej, 1 łyżka masła.

    W garnku wymieszać syrop i mąkę, dodać pozostałe składniki. Podgrzać do temperatury 150°C, stale mieszając, żeby masa się nie przypaliła, a następnie schłodzić. Gotowy biszkopt przełożyć kremem.


    ŻYCZYMY SMACZNEGO !





    Zapraszamy też na inne nasze aukcje:
    Biomarket24_pl

    Niektóre propozycje z naszej oferty:
    Zobacz nasze pozostałe aukcje




























































    Panel aukcji  


    Ostatnie komentarze

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny

    Pozytywny


    Materiały zawarte w opisie tej aukcji (grafiki, opisy produktów, itp.) są własnością użytkownika Allegro Biomarket24_pl.
    Znaki towarowe lub loga producentów są własnością odpowiednich firm i zostały umieszczone w celu zaprezentowania pełnej informacji o produkcie.
    Wszelkie kopiowanie, plagiat jakichkolwiek danych jest ZABRONIONE! Każdy przypadek jest zgłaszany do Allegro co powoduje blokadę konta nieuczciwego użytkownika.