Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Swieża UNIKALNA SYCYLIJSKA Oliwa Extra Vergine! 5L

08-05-2015, 14:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 225 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 5296828087
Miejscowość Gądki
Wyświetleń: 18   
Koniec: 08-05-2015 13:49:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drogi Kliencie,

 


Na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę unikalnej sycylijskiej oliwy

(kwasowość 0,2%):


  

"Moresco" wyrazista.

 

..Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy...

 

 

 

Data ważnośći oliwy-  30.06.2016r. (Data sbioru Listopad 2014)

 



 

          

 

 

 

*N.B.: informujemy że w tym roku nastąpiła podwyżka w cenie oliwy ze względu na zły zeszły sezon który spowodował we włoszech zmniejszenie produkcji oliwek o 40% na skalę krajową. Z tego powodu oliwa z oliwek 100% italiano jest droższa.

Za tym warto pamiętać że powstaje dużo oliw z oliwek którę są mieszankami różnymi oliwkami z europy

i po za europy.

 

Nasza oliwa była, jest i będzie zawsze...100%ITALIANO.

 

 

 

 

 

"Camolio" to rodzinna firma, która od 1856 r, z pokolenia na pokolenie przekazywała swoje doświadczenie

w produkcji oliwy z oliwek. Na 5 hektarach ziemi uprawiane są takie gatunki oliwek jak: nocellara etnea i Moresco, z których produkowana jest zgodnie z tradycją najwyższej jakości oliwa z oliwek.

 

 

 

 

 

 

Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej.

Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka

( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień

kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.

 

Stopnie kwaśności oliwy z oliwek: 

 

-extra vergine   <  0,8 % 

-vergine 0,8 -1,2 % 

-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)

 

Kwaśność naszej oliwy wynosi  0,2 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na

przetworzenie od

momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 24 godzin). Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujace najwyzszą jakosc!  

Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna

jest

od pazdziernika do grudnia.

Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.

Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale

nie tylko to.

Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.

 

Nasza oliwa nie jest filtrowana! Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące.

Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych

(prasa).

Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek,które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.

Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po

chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.

 

Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!

 

Drogi Kliencie, 

oferujemy Ci samą naturę!  

Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem! 

Chesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij TUTAJ

 

Na innych naszych aukcjach dostępne są również wiele innych przepysznych sycylijskich produktów.  

  

 

Serdecznie polecamy!

 

 

 

 

TEKNA

 ul. Poznańska 3

 62-023 Gądki

 tel. 669 [zasłonięte] 407

 e-mail: [zasłonięte]@teknafood.pl