Drogi Kliencie,
Na poniższej aukcji prezentujemy Państwu ofertę unikalnej sycylijskiej oliwy
(kwasowość 0,2%):
"Moresco" wyrazista.
..Stworzone w sposób, który dogodzi nawet najbardziej wybrednym smakoszom oliwy...
Data ważnośći oliwy- 30.06.2016r. (Data sbioru Listopad 2014)
*N.B.: informujemy że w tym roku nastąpiła podwyżka w cenie oliwy ze względu na zły zeszły sezon który spowodował we włoszech zmniejszenie produkcji oliwek o 40% na skalę krajową. Z tego powodu oliwa z oliwek 100% italiano jest droższa.
Za tym warto pamiętać że powstaje dużo oliw z oliwek którę są mieszankami różnymi oliwkami z europy
i po za europy.
Nasza oliwa była, jest i będzie zawsze...100%ITALIANO.
"Camolio" to rodzinna firma, która od 1856 r, z pokolenia na pokolenie przekazywała swoje doświadczenie
w produkcji oliwy z oliwek. Na 5 hektarach ziemi uprawiane są takie gatunki oliwek jak: nocellara etnea i Moresco, z których produkowana jest zgodnie z tradycją najwyższej jakości oliwa z oliwek.
Przedstawiamy Ci potrzebne informacje , aby dokonać dobrego wyboru przy zakupie żywności zdrowej i naturalnej.
Pikantność prawdziwej oliwy z oliwek 100% Extra Vergine, nie odczuwa się w gardle tylko po bokach języka
( to tam posiadamy receptory smaku), jeśli pikantność wyczuwamy w gardle, oznacza to, że stopień
kwaśności oliwy jest zbyt wysoki, albo jest przeterminowana.
Stopnie kwaśności oliwy z oliwek:
-extra vergine < 0,8 %
-vergine 0,8 -1,2 %
-lampante 1,2 % < ( nie zdatny do spożycia)
Kwaśność naszej oliwy wynosi 0,2 %, zależne jest to od tego, jak długo owoc oliwki oczekuje na
przetworzenie od
momentu zbioru ( w naszym przypadku max. 24 godzin). Nasza oliwa posiada certyfikaty gwarantujace najwyzszą jakosc!
Owoc powinien być zebrany w momencie kiedy zaczyna zmieniać kolor, na Sycylii u podnóży wulkanu Etna
jest
od pazdziernika do grudnia.
Owoc oliwki zebrany dojrzały podwyższa stopień kwaśności oliwy, przechodząc z Extra Vergine na Vergine i dalej.
Odpowiedni moment zbioru i szybkość przetworzenia owocu oliwki gwarantuje doskonałą oliwę z oliwek, ale
nie tylko to.
Dużo producentów, aby przyspieszyć proces produkcyjny filtruje oliwę, w takim przypadku traci ona wiele właściwości zdrowotnych, jest przejrzysta, bez charakterystycznego zapachu, w żółtawym kolorze.
Nasza oliwa nie jest filtrowana! Jest poddana procesowi naturalnej dekantacji ( wyklarowana), który trwa 2-3 miesiące.
Nasza oliwa jest z pierwszego tłoczenia na zimno z użyciem tylko i wyłącznie metod mechanicznych
(prasa).
Nasza oliwa jest wytworzona wyłącznie z oliwek,które rosną u podnóży wulkanu Etna na wysokości 400-700 m.n.p.m., na ziemi bogatej w minerały co daje jej niepowtarzany i unikalny smak.
Nie jest mieszana z inną włoską , czy importowaną oliwą, ani z olejem lampante ( co się zdarza po
chemicznej korekcie), ani z olejem palmowym.
Tylko i wyłącznie 100% Sycylia!
Drogi Kliencie,
oferujemy Ci samą naturę!
Oliwa jest idealnym i naturalnym lekarstwem!
Chesz dowiedzieć się więcej na temat produkcji oliwy Sycylijskiej? Kliknij TUTAJ
Na innych naszych aukcjach dostępne są również wiele innych przepysznych sycylijskich produktów.
Serdecznie polecamy!