Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SUROWCE W PRZETWÓRSTWIE ZBÓŻ zboże ziarno

31-07-2012, 22:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 49.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2456831651
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 10   
Koniec: 09-07-2012 20:47:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

    Płatność z góry
    • Przelew bankowy
    • List polecony ekonomiczny                    5,10 zł

    • List polecony priorytetowy                      6,20 zł




                    OPIS - PEŁEN SPIS TREŚCI, ZDJĘCIA. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.


      KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI



                    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

      Free Image Hosting at www.ImageShack.us

                    Podręcznik zaznajamia z właściwościami fizycznymi i bio­chemicznymi ziarna zbóż i nasion roślin strączkowych, z za­sadami racjonalnego przechowywania, ze zmianami zacho­dzącymi podczas magazynowania i ich wpływem na war­tość użytkową surowca. Ponadto zaznajamia z wartością odżywczą surowców i przetworów z nich otrzymywanych.

                    Oprawa:  miękka

                    Format: 15x21 cm

                    Ilość stron: 264 str.

                    Nakład: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 1985. Wy­danie II poprawione. Nakład 1840 + 160 egz. egz.

                    Stan: -bdb zadarcia na grzbiecie, zawartosc ladnie zachowana

                    Tytuł - autor - wydawnictwo 
      Tadeusz Jakubczyk
      Surowce w przetwórstwie
      zbóż
      Podręcznik dla technikum Wydanie drugie poprawione

      Warszawa 1985 Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne


                    Spis treści: 
      Spis treści
      I. Wstępne wiadomości o surowcach i przetworach .... 5
      Wprowadzenie 5
      Ogólne wiadomości o przechowywaniu i konserwacji ar­
      tykułów spożywczych 6
      Podstawowe wiadomości o normalizacji oraz zasady i zna­
      czenie normalizacji zbóż 10
      Zasady oceny jakości surowców zbożowych 13
      Opakowanie i transport ziarna zbóż i jego przetworów , 14
      II. Zboża - 16
      Wiadomości ogólne 16
      Budowa ziarna zbóż 24
      Składniki chemiczne ziarna zbożowego 32
      Systematyczny podział zbóż 59
      Choroby i szkodniki zbóż 74
      Chwasty zbóż 79
      III. Nasiona roślin strączkowych .......... 84
      Wiadomości ogólne , . 84
      Charakterystyka nasion ważniejszych roślin strączkowych. 37
      Choroby i szkodniki nasion strączkowych ...... 92
      IV. Przechowalnictwo zbóż i nasion , 97
      Rys historyczny 97
      Sprzęt zbóż i skład masy ziarna 99
      Właściwości fizyczne masy ziarna 100
      Właściwości biologiczne masy ziarna 109
      Procesy biochemiczne zachodzące w masie ziarna . . . 112
      Magazyny zbożowe, ich podział i charakterystyka . . . 120
      Obliczanie i wykorzystanie powierzchni magazynowej . . 124
      Rozmieszczenie masy ziarna w magazynach .... 127
      Metody przechowywania i konserwacji ziarna w maga­
      zynach 128

      Zasady i warunki wietrzenia masy ziarna ..... 131
      Bilans zbożowy w Polsce i ziarno dla przetwórstwa , . 140
      Ubytki naturalne ziarna 143
      V. Szkodniki magazynowe 145
      Wiadomości ogólne 145
      Charakterystyka ważniejszych szkodników magazynowych 146
      Wpływ otoczenia na szkodniki magazynowe 157
      Metody zwalczania szkodników magazynowych .... 160
      VI. Wartość technologiczna i normalizacja ziarna 165
      Podstawy analizy organoleptycznej 165
      Wskaźniki wartości technologicznej ziarna zbóż .... 166
      Wymagania jakościowe dla poszczególnych zbóż wg norm 173
      Ogólne warunki dostaw i przepisy obowiązujące w obrocie
      surowcami i przetworami zbożowymi 177
      VII. Wartość odżywcza i charakterystyka przetworów zbożowych . 183
      Wartość odżywcza zbóż i przetworów zbożowych ... 183
      Zapotrzebowanie organizmu na składniki pokarmowe . . 189
      Zmiany składu chemicznego i wartości odżywczej w wy­
      niku przerobu ziarna 190
      Mąka i jej charakterystyka ......... 191
      Mąka ze zbóż niechlebowych 198
      Przechowywanie mąki i zachodzące w niej zmiany . , 199
      Kasze 203
      Przetwory z nasion strączkowych 211
      Makarony 214

      Produkty specjalne 220
      Pieczywo 229
      VIII. Surowce i preparaty stosowane do wzbogacania przetworów
      zbożowych i mąezn37eh , 235
      Struktura spożycia przetworów zbożowych w Polsce i w
      innych krajach 235
      Cel i metody wzbogacania produktów zbożowych . . . 236
      Surowce służące do wzbogacania przetworów zbożowych . 238
      Preparaty syntetyczne służące do wzbogacania produktów
      zbożowych 243
      IX. Ziarno i jego przetwory jako surowiec dla innych przemysłów 247
      Przemysł piwowarsko-słodowniczy i spirytusowy . . 247
      Wykorzystanie ziarna zbóż do produkcji skrobi i prepara­
      tów białkowych 250
      Mąki specjalne 251
      Nasiona roślin oleistych i ich wykorzystanie . . . - 252
      X. Przetwory zbożowe jako surowiec pasz przemysłowych . . 254
      Wiadomości ogólne
      Wartość pokarmowa pasz
      Produkty zbożowe jako składniki mieszanek paszowych . j
      Mieszanki pasz treściwych 253
      Zasady oceny i przechowywania pasz . . - -

                    Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) : 
      rys.

      KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


      "Moja strona" w Allegro

      Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




      Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.