Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Spirulina 2000 sztuk! Limitowana Edycja + gratis!

23-01-2012, 10:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 239.80 zł      Aktualna cena: 239.80 zł     
Użytkownik spirulina_pl
numer aukcji: 2041443068
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 14   
Koniec: 20-01-2012 16:51:16
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Spirulina - Jedz zdrowo, żyj zdrowo i czuj się zdrowo + przesyłka gratis!

Spirulina.pl

Spirulina Serce - 1700szt
W skrócie ...

Przedmiotem aukcji jest suplement diety firmy Natura Vitalis o nazwie spirulina. Jest to mikroalga, oferowana w postaci tabletek, którą można spożywać codziennie, dostarczając organizmowi potrzebnych do poprawnego funkcjonowania związków, witamin i minerałów ponieważ spirulina posiada doskonałe właściwości odżywcze, jest lekkostrawna, a białko, którego zawartość sięga aż 65%, jest świetnie przyswajalne przez organizm. Jest dodatkowo bogatym źródłem przeróżnych witamin: B12, B1, B2, B6, PP, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego, biotyny, witamin E i C. Ponadto zawiera 10 razy więcej karoteniodów niż marchew - w tym niezbędny beta-karoten. Spirulina zawiera też gamę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, lipidów oraz minerałów i mikroelementów (magnezu, wapnia, żelaza, potasu, cynku, chromu, litu, manganu, selenu i innych). Ta prawdziwa kopalnia naturalnych substancji odżywczych, wzmacnia organizm, pobudza go do działania i dodaje sił witalnych. Dlatego spożywana jest przez wiele osób jako dodatek do pożywienia o działaniu ogólnym. Nadaje się również do spożycia przez wegetarian, ponieważ jest w 100% pochodzenia roślinnego, bez dodatku żelatyny.

W dalszej części przedstawiam więcej szczegółów na temat spiruliny, dla osób bardziej zainteresowanych zapraszam do poszukania dodatkowych informacji w internecie. Wystarczy wpisać hasło spirulina w dowolnej wyszukiwarce (np. google, wp czy onet) i wybrać pierwszy z wyników.

Woda

Czym jest spirulina

Spirulina to mała mikroalga, o nitkowatym kształcie, bogata w proteiny, aminokwasy esencjonalne, witaminy, składniki mineralne i esencjonalne kwasy tłuszczowe takie jak kwas gamma-linolowy. Na całym świecie jest hodowana komercyjnie i sprzedawana na rynku zdrowej żywności jako suplement diety. Jeszcze do niedawna, zainteresowanie spiruliną było w pierwszej linii skutkiem jej wartości odżywczych. To się zmieniło. Wiele badań klinicznych i przedklinicznych doprowadziło do przypuszczeń, że może ona mieć także działanie terapeutyczne. Przy czym spektrum jej oddziaływania rozciąga się od obniżania poziomu cholesterolu, poprzez wpływ na przebieg choroby nowotworowej, do stymulacji systemu immunologicznego, rozmnażania bakterii Lactobacilli w jelitach, ograniczenia toksyczności metali ciężkich i leków w nerkach, aż do ochrony przed promieniowaniem.

Możliwości zastosowania w terapii

Zdrowie

Stosowanie, spiruliny jest szczególnie zalecane u pacjentów, którzy nie czują się zdrowo, skarżą się na ogólnie złe samopoczucie, czego nie daje się wytłumaczyć żadną medyczną przyczyną. Spirulina wspomaga przy tym całościową terapię różnych dolegliwości i ich przyczyn. Nie jest przy tym żadnym cudownym środkiem lub panaceum na określone symptomy, wspomaga natomiast organizm przy reaktywacji sił samoleczących. Spirulina stymuluje w różny sposób, we współpracy z wyważoną dietą, wewnętrzny system immunologiczny. Uzupełnianie pożywienia spiruliną ma służyć odzyskaniu, stabilizacji i wspieraniu harmonii procesu przemiany materii. Zakłada się także długofalowy wzrost mocy i witalności . Dzięki skoncentrowanej i wyważonej kombinacji substancji odżywczych, spirulina podnosi wartość zwykłego pożywienia i uzupełnia na przykład chleb pełnoziarnisty poprzez substancje, zwykle nie obecne w chlebie, takie jak aminokwasy esencjonalne, tworząc z niego pełnowartościowe źródło białka. W szczególnych okresach życia, jak na przykład ciąża, czy silny stres w życiu prywatnym czy zawodowym, spirulina staje się z różnych względów wspaniałym dopełnieniem pożywienia. W następnych akapitach przeczytacie Państwo, które składniki odgrywają ważną rolę w tej synergicznej mieszance.

Z czego składa się spirulina?

Sk³ad spiruliny

Nasz organizm potrzebuje naturalnych, kompleksowych środków spożywczych, zawierających wartościowe substancje witalne, w wyważonych i naturalnych proporcjach, bez toksycznej koncentracji. Decydującą rolę odgrywa synergiczne zestawienie składników. Spirulina jest naturalnym, wysoko skoncentrowanym środkiem spożywczym, z dużym udziałem roślinnego białka, z wszystkimi aminokwasami esencjonalnymi, witaminami i minerałami, jak również chlorofilem, beta-karotenem i fikocyjaniną, mocnymi, naturalnymi pigmentami. Żadna inna żywność nie oferuje takiego szerokiego spektrum substancji odżywczych, niezbędnych do funkcjonowania organizmu. Żaden, doskonale przemyślany, sztucznie stworzony produkt, nie ofiaruje tyle w tak harmoniczny i perfekcyjny sposób, jak ta zielona fabryka natury.

- Białko i aminokwasy

Spirulina składa się w 65% z wartościowego, roślinnego białka zawierającego wszystkie esencjonalne i pozostałe dziewięć aminokwasów. Ponieważ spirulina posiada błonę komórkowa złożoną z mukopolisacharydów, składniki naturalne szczególnie łatwo ulegają procesowi resorpcji (wchłaniania). Jakość czysto naturalnego białka w spirulinie stawiana jest, biorąc pod uwagę netto dostępność protein, na drugim miejscu za białkiem kurzym, jednak nie obciąża ono ciała cholesterolem.

- Witaminy

Spirulina dostarcza cały kompleks witaminy B wraz z witamin± B12. Poziom zawartych witamin znacząco przekracza ilość witamin zawartych w owocach i warzywach, przy czym miękka błona komórkowa złożona z mukopolisacharydów wpływa bardzo pozytywnie na proces resorpcji. W przeciwieństwie do sztucznych preparatów zawierających witaminy syntetyczne, spirulina oferuje naturalną, bogatą kombinację całkowicie niezmienioną i dlatego mogącą być w pełni wykorzystaną przez organizm. Podkreślić należy wysoki udział przeciwutleniacza - beta-karotenu, który zostaje w organizmie zmieniany wedle potrzeby w witaminę A. Beta-karoten jest, w przeciwieństwie do witaminy A, całkowicie nieszkodliwy, także w dużych ilościach. Dlatego też, spirulina może być bez obawy codziennie przyjmowana także przez kobiety w ciąży i osoby przechodzące rekonwalescencję.

- Składniki mineralne

Zdrowa kobieta

Należy szczególnie podkreślić zawartość dwuwartościowego, naturalnie wiązanego żelaza, a także magnezu i wapnia. Zgodnie z różnorodnymi badaniami spirulina zawiera kilkakrotnie więcej minerałów niż sztuczne preparaty minerałowe. Znane skutki uboczne, będące udziałem tych sztucznych środków, takie jak dolegliwości żołądkowe, nie występują po spożywaniu spiruliny, także przy selektywnym przyjmowaniu żelaza podczas ciąży.

- Beta-karoten i inne przeciwutleniacze

Różne badania, także aktualne badanie palenia z Finlandii, udowadniają ciągle, że witaminy syntetyczne nie mogą zastąpić naturalnych, zawartych w pożywieniu witamin. Wtórnym składniki roślinne, zwanym także fitochemikaliami, przypisywana jest dzisiaj duża rola. Staje się jasne, jak mało wiemy o składnikach naszego pożywienia. Tym bardziej interesująca staje się naturalnie powstała kombinacja witamin, minerałów i pierwiastków śladowych, z ich wieloma, w dużej części jeszcze nie odkrytymi, naturalnymi komponentami towarzyszącymi. Niezwykle wysoki udział naturalnego beta-karotenu w spirulinie, pozwala wskazywać ją jako rozsądne uzupełnienie diety anty-nowotworowej lub podnoszącej poziom witaminy A. Beta-karoten zwalcza wolne rodniki, które uszkadzają ściany komórkowe i ułatwiają w ten sposób drogę infekcjom. Wszystkie badania, które udowadniają, że beta-karoten ma ochronny wpływ na ściany komórkowe, zalecają zwiększone zażywanie świeżego pożywienia. Spirulina zawiera także kwasy tłuszczowe, niezbędne do wykorzystania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, w przeciwieństwie do warzyw bogatych w beta-karoten, takich jak marchewka.

- Chlorofil i fikocyjanina

W porównaniu do roślin wysokich, spirulina wytwarza do trzykrotnej ilości chlorofilu, naturalnego barwnika, podobnego do bogatej w żelazo hemoglobiny. Te fotosyntetycznie aktywne pigmenty, szczególnie wspomagają budowę krwi. Intensywniej, gdy mają do dyspozycji także żelazo, tak jak jest to w przypadku spiruliny. Chlorofil wpływa także pozytywnie na siłę mięśnia sercowego. Fikocyjanina, naturalny, niebieski barwnik spiruliny, została zgodnie z wynikami japońskich badań sklasyfikowana jako środek pobudzający układ immunologiczny, znajduje się prawie wyłącznie w niebieskozielonych algach.

- Kwasy tłuszczowe

Spirulina zawiera kwas gamma-linolowy, i kwas Omega-6. Kwasy nienasycone znane są z tego, że one i ich metabolity, występując nawet w niewielkich ilościach, sterują wieloma procesami psychologicznymi, hormonalnymi i immunologicznymi. Badania kliniczne i epidemiologiczne zwracają uwagę na to, że kwasy wielokrotnie nienasycone mogą zapobiegać chorobom serca i układu krążenia, które są często przyczyną przyjmowania, przez całe życie, zbyt dużych ilości kwasów nasyconych.

 

Spirulina 2000 sztuk! Limitowana Edycja + gratis!

Aby dowiedzieć się więcej o spirulinie, wystarczy wpisać "spirulina" w wyszukiwarce google i wejść np. na stronę będącą pierwszym wynikiem wyszukiwania

W razie pytań proszę pisać, chętnie udzielę odpowiedzi

Przyjemnych zakupów

 

 

zawartość opakowania 2000 sztuk. W każdym opakowaniu znajduje się breloczek.

!ZOBACZ INNE PRZEDMIOTY Z MOJEJ OFERTY!