Szczepy bakterii oferowane przez Solgara są żywe. Wszystkie szczepy wykonywane są z pierwszego pasażu.
- Szczepy bakterii stosowane przez firmę Solgar są odporne na wysoki poziom kwasowości żołądka, ale w celu uzyskania dodatkowej ochrony produktów z tej serii zastosowano kapsułkowanie w mikrokapsułki z matrycy polisacharydowej, która zwiększa ich możliwości przeżycia w układzie pokarmowym.
- Kapsułka rozpuszcza się bardzo szybko, a żel polisacharydowy w kapsułce tworzy matrycę ochronną wokół bakterii. Żel ten jest odporny na kwas żołądkowy i rozpuszcza się dopiero w mniej kwaśnym środowisku dwunastnicy, w której bakterie są uwalniane, aby spełniły swoją funkcję w przewodzie pokarmowym.
Nowe szczepy testowano w kwaśnym środowisku podobnym do środowiska panującego w żołądku i stwierdzono, że mogą one przetrwać dwie godziny.
W odróżnieniu od zwykłych probiotyków mogą być więc przyjmowane podczas posiłku.
Skład:
Sproszkowane bakterie Acidophilus i inne probiotyki (maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; kultury probiotyczne, alginian sodu, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu)
- L. acidophilus LA-5® 300 mln mikroorganizmów
- L. rhamnosus GG, LGG® 300 mln mikroorganizmów
- L. paracasei, L CASEI 431® 300 mln mikroorganizmów
- B. lactis, BB-12® 300 mln mikroorganizmów
- S. thermophilus, TH-4TM 300 mln mikroorganizmów
Więcej informacji na stronie dystrybutora: www.solgar.pl
STOSOWANIE
1 -2 kapsułki dziennie.
Produkt nie zawiera: cukru, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegan.
OPAKOWANIE 60 kaps
PRODUCENT Solgar USA
DATA WAŻNOŚCI 10.2014
Dodatkowe uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, chronić przed dziećmi.