Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Soja BIO 500g. Najwyższa jakość!!!

22-06-2012, 6:13
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik CzerwoneDrzewo
numer aukcji: 2410992166
Miejscowość Kraków
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 13   
Koniec: 24-06-2012 22:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl

Regulamin

1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.

Wysyłka

Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
SOJA BIO!!!


Właściwości produktu

Masa netto: 500g

Termin przydatności: 09.2012

Kraj pochodzenia: Chiny

Certyfikat BIO: DE-OEKO-001

Soja generalnie reprezentuje smak słodki, choć zaliczana jest do przemiany wody ze względu na swój kształt podobny do nerek i ich korzystny na nie wpływ, ponieważ wspomagają wydalanie wody i wzmacniają funkcje mózgu. Ze względu na szerokie działanie terapeutyczne i wysoką zawartość białka soję nazwano "wołowiną Chin". Zawiera duże ilości niezbędnych kwasów tłuszczowym (w tym omega 3) oraz więcej białka niż mleko, a przy tym wolna jest od tłuszczów nasyconych i cholesterolu. Soja wzmacnia śledzionę-trzustkę, wpływa korzystnie na jelito grube, działa nawilżająco przy objawach suchości. Uzupełnia niedobory w nerkach, oczyszcza serce i naczynia krwionośne, poprawia krążenie krwi. Poprawia funkcjonowanie trzustki - przede wszystkim w przypadku cukrzycy. Poprawia wzrok. Wykazuje silne działanie alkalizujące, odtruwa organizm. Soja jest naturalnym źródłem lecytyny - pokarmu dla mózgu. Jeśli soja nie zostanie jednak dokładnie ugotowana, hamuje działanie enzymu trawiennego trypsyny, co sprawia, że staje się trudna do strawienia. Fermentacja stosowana przy produkcji tempeh, tofu, miso i sosu sojowego eliminuje tendencję soi do hamowania wydzielania trypsyny.