Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SER KOZI TWARÓG Z CZĄBREM I CZOSNKIEM NIEDŹWEDZIM

17-01-2012, 5:15
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 17 zł     
Użytkownik sp8ibc
numer aukcji: 2048012248
Miejscowość Błędowa Tyczyńska
Kupiono sztuk: 1    Wyświetleń: 210   
Koniec: 23-01-2012 22:18:48

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TWAROŻEK Z KOZIEGO MLEKA

z cząbrem i czosnkiem niedźwiedzim

opakowanie o wadze 160g

 

 

CZOSNEK NIEDŻWIEDZI

 

 

CZĄBER

 

Słodki twarożek o kremowej konsystencji obsypany suszonym cząbrem i liśćmi czosnku niedźwiedziego. Rozsmarowany na chlebie staje się znakomitym serem śniadaniowym. Szczególne walory sera twarogowego uwydatniają się w połączeniu z wędlinami i warzywami. Szczególnie polecany osobom poszukującym nowych smaków.


Skład: mleko kozie pasteryzowane, kultury bakteryjne.

 



"Raz kozie ser"

Najstarsze sery wytwarzane były z mleka koziego. Te wszystkożerne, mało wymagające zwierzęta potrafiły wyżyć tam, gdzie ani krowy, ani owce nie przetrwają. Obecnie kozy hodowane sš na specjalnych, starannie zaprojektowanych fermach oraz w zwykłych gospodarstwach niemal na całym świecie. Są cenione ze względu na mleko. Kozie mleko ma apetyczną, lekko żółtą barwę i korzenny, nieco słony smak. Idealnie nadaje się do wyrobu serów, ponieważ kuleczki tłuszczu są mniejsze niż w mleku krowim. Zawiera też więcej soli mineralnych, głównie wapnia, fosforu, potasu i chloru. Żółty kolor nadaje mu karoten. Najcenniejszą właściwością mleka i serów kozich jest białko, które nie wywołuje alergii nawet u osób uczulonych na białko mleka krowiego czy jajek. Na sery przeznacza się mleko uzyskane od zwierząt pasących się na łąkach. 

Najwyższej jakości sery przygotowywane są z mleka surowego poddawanego obróbce. Są miękkie, zwykle mają apetyczną aksamitną, naturalną skórkę. Czasami sery są obtaczane w popiele z węgla drzewnego, posypywane przyprawami, ziołami i zawijane w liście. Smakosze twierdzą, że sery kozie podpieczone na grillu lub suchej patelni, serwowane z sałatami sš najlepszą potrawą na świecie. Równie wielu zwolenników mają sery podawane jako dodatki do kanapek i sałatek. 


 

 

Gospodarstwo ekologiczne ZUZA

Nasze gospodarstwo ekologicznene znajduje się w malowniczej wsi Zabratówka położonej w gminie Chmielnik koło Rzeszowa. 

Gospodarstwo posiada certyfikat ekologiczny od 2006 roku. Hodowlą kóz zajmujemy się już 15 lat. 

W chwili obecnej nasze stado kóz liczy 35 sztuk dorosłych i 35 koźląt. 

Od samego początku staraliśmy się wytwarzać produkty najwyższej jakości, dzięki czemu zostały one niejednokrotnie nagrodzone na cyklicznych imprezach m.in.:


WODR Boguchwała

AGROBIESZCZADY w Lesku

Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie

Prezentowałam swoje sery na targach BIOFACH 2008 w Norymberdze. 


W naszej ofercie produktów z koziego mleka znaleźć można:

mleko kozie

twarożki

bundz

bryndzę

sery dojrzewające 

sery wędzne

serniki z koziego twarogu

 

POZOSTAŁE SERY DOSTĘPNE NA NASZYCH POZOSTAŁYCH AUKCJACH - KLIKNIJ 

 

Wysyłki realizujemy w każdy poniedziałek i środę za pośrednictwem firmy kurierskiej GLS, dzięki czemu mamy niemalże 100% pewność, że zamówione serki dotrą na drugi dzień.

 

Możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym potwierdzeniu telefonicznym.


Numer konta do wpłat:

 

50 1020 5558 1[zasłonięte]111 14 7580 0023


Gospodarstwo ekologiczne ZUZA 

Lucyna Cwynar 

Zabratówka 115

36-017 Błędowa Tyczyńska 

telefon: 017 [zasłonięte] 67

komórka: 609 [zasłonięte] 289 

e-mail: [zasłonięte]@WP.PL


 

JEDNA Z WIELU NAGÓD OTRZYMANYCH ZA NASZE PRODUKTY

 

 

CERTYFIKAT ZGODNOŚCI EKOLOGICZNEJ PRZYZNANY NASZEMU GOSPODARSTWU

 


 


 

Z uwagi na fakt, iż nasze sery produkowane są ręczną technologią mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii od tych, pokazanych na zdjęciach.