producent: schar włochy
wartość odżywcza w 100 g produktu:
- białko: 3,7 g
- węglowodany: 76,8 g
- tłuszcz: 1,1 g
wartość energetyczna w 100 g produktu: 1409kj/332kcal
prosta i dobra. z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe, bez rezygnacji z dobrego smaku. nadaje się także do automatów pieczących.
pieczenie bezglutenowego chleba z mąki mix b schär jest naprawdę dziecinnie łatwe!
przy użyciu tej mieszanki do pieczenia można przygotować wyśmienity chleb, pyszne bułeczki, pizzę oraz rogaliki i wiele innych smakołyków z ciasta drożdżowego.
należy po prostu dodać świeże składniki i można być pewnym udanych, smakowicie pachnących wypieków!
CHLEB FOREMKOWY (przepis Schar)
500g MIESZANKI MIX-B
10g suchych drożdży lub 15 g świeżych drożdży
100g margaryny (lub 30 ml oleju
3 jajka
300ml letniej wody
szczypta soli
Mąkę i drożdże wymieszać w misce. Dodać pozostałe składniki i wyrobic gładkie ciasto. Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy. Wygładzić powierzchnię, Pozostawić do wyrośnięcia (do podwojenia objętości)
Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 st. ok 50 minut.