Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Schab dojrzewający tradycyjny. Mięso dojrzewające.

21-03-2012, 12:27
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49 zł      Najwyzsza cena licytacji: 49 zł     
Użytkownik Kosztele
numer aukcji: 2215711736
Miejscowość rościszewo
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 61   
Koniec: 25-03-2012 18:26:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Korzenie naszej rodziny wywodzą się z kresów wschodnich. Babcia mojej żony, od kiedy pamiętam samodzielnie peklowała i suszyła mięso . Były to co prawda całe uda wieprzowe, ale receptura według której przyrządzam ten schab jest taka sama. Tradycje takiego przyrządzania mięsa przejęła i moja rodzina. Kultywujemy ją od ponad 20 lat. Mięso jest najpierw peklowane przez 10 dni w zalewie solnej z ziołami.Po tym czasie zasznurowuję każdą sztukę. Nacieram każdy kawałek czosnkiem, lub mieszanką ziół i suszę w przewiewnym chłodnym miejscu ok 20 dni. Do przyprawiania mięsa używam wyłącznie sól morską (żadnej chemii),czosnek,paprykę,cebulę,majeranek i macierzankę. Wszystkie zioła pochodzą z ogrodu który prowadzi moja żona. Schab tym oto sposobem jest zdrowy i znakomity w smaku. O aromacie nawet nie wspomnę. Mięso jest w trzech smakach: czosnkowe, paprykowe i łagodne. Aukcja dotyczy 1kg mięsa.