Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sól serowarska niejodowana 1 kg od Serowarpl

22-02-2014, 23:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 2.90 zł     
Użytkownik SEROWARpl
numer aukcji: 3971853298
Miejscowość Szczecin
Licytowało: 1    Wyświetleń: 22   
Koniec: 22-02-2014 23:31:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O nas

Serowar to nowa firma, która oferuje domowym serowarom wszystko, co potrzebne jest do wyrobu własnego sera w domowym zaciszu. Jesteśmy jedynym w Polsce sklepem, który w swoim asortymencie posiada dosłownie wszystko, czego potrzeba do domowego wyrobu różnego rodzaju serów.

Gwarantujemy 100% bezpieczeństwa. Jeśli zakupiony produkt nie spełni Twoich oczekiwań, możesz go zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyny.

Wysyłka

Koszt wysyłki niezależny jest od ilości zakupionych przedmiotów na naszych aukcjach.

Poczta Polska:
12 zł (dostawa w 1-2 dni)

Poczta Polska - pobranie:
15 zł (dostawa w 1-2 dni)

Kurier UPS:
18 zł (dostawa w 1 dzień)

Kurier UPS pobranie:
22 zł (dostawa w 1 dzień)


Przy małych zamówieniach i małych przedmiotach możliwa jest nieco tańsza wysyłka listem poleconym - prosimy jednak wcześniej o kontakt.

Kontakt

Jeśli potrzebujesz pomocy przy składaniu zamówienia, skontaktuj się z nami.

E-mail:

[zasłonięte]@serowar.pl


Telefon:

693 [zasłonięte] 124

Sól serowarska niejodowana 1 kg


Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni.



Sól serowarska niejodowana 1 kg

Sól intensyfikuje smak sera. Dodaje się ją do skrzepu zazwyczaj tuż przed prasowaniem, choć w niektórych przypadkach wciera w zewnętrzną powłokę sera po uformowaniu się jego skórki. Sól do solenia serów przypomina sól peklową - jest gruba i niejodowana. Wykorzystuje się ją również do sporządzania nasyconego roztworu, w którym moczy się różne rodzaje serów.

Sól odgrywa ważną rolę w wielu procesach:

  • usuwa wodę ze skrzepu,
  • pomaga odcedzić serwatkę poprzez obkurczanie skrzepu,
  • hamuje rozwój bakterii pod koniec procesu warzenia oraz konserwuje poprzez ograniczenie wzrostu niepożądanych bakterii.

Opakowanie: 1 kg

Zwykła, dostępna w Polsce w każdym sklepie sól jodowana nie nadaje się do wyrobu serów, ponieważ jod hamuje rozwój bakterii starterowych i opóźnia proces dojrzewania!



Atrakcyjna cena: 2,90 zł




Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.

podpuszczka,

kultury bakteryjne startowe,

chlorek wapnia,

lipaza,

formy serowarskie,

chusty serowarskie,

termometr,

waga,

higrometr,

sito,

miarka,

podkład do dojrzewania,

krajacz,

kanka / bańka / konwia / konew na mleko,

garnek,

pędzle,

szczotka,

lejek,

deska do serów,

powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),

minutnik,

książki na temat wyrobu serów

i inne ciekawe rzeczy... :)

Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl