Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ROZMARYN - 30 g - bez glutaminianu sodu

25-01-2012, 19:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2069717661
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 6   
Koniec: 30-01-2012 17:39:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU wybierając inny sposób dostawy i wpisując odpowiednią kwotę odpowiadającą ilości zakupionych sztuk.

ROZMARYN
Waga netto: 30 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Surowiec zawiera dużo ilości olejku lotnego, garbniki, flawonoidy, kwasy organiczne i inne złożone związki. Rozmaryn działa moczopędnie, żółciopędnie, rozkurczowo i dezynfekująco oraz podrażniająco na skórę. Stosowany jest w lecznictwie na cierpienia żołądka, wątroby i nerek, działa również napotnie i przeciwreumatycznie.

Zastosowanie:
Służy jako dodatek do smażonych ryb, grzybów, niektórych zup i sosów, sałatek, potraw z dużą ilością czosnku, dań rybnych i owoców morza, a także przyprawia się nimi makarony, gotowane ziemniaki. Dodaje się go do tłustych mięs, kiełbas, kotletów, farszów, pasztetów, gdyż ułatwia trawienie tłuszczów. Tradycyjnie okłada się nimi upieczoną baraninę i jagnięcinę, mięso królika, dziczyznę. Typowa przyprawa dla potraw kuchni francuskiej.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us