Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Royal Baker Mix- mieszanka do wypieku chleba

16-07-2015, 8:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł     
Użytkownik kilufka
numer aukcji: 5518460205
Miejscowość Ruda Śląska
Wyświetleń: 5   
Koniec: 16-07-2015 08:09:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BALVITEN Royal Baker Mix 350g.

Koncentrat chleba królewskiego.

Produkt bezglutenowy

Koncentrat do wypieku chleba



Składniki:

skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, glukoza, mąka kukurydziana, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, skrobia natywna ryżowa, probiotyk: błonnik ziemniaczany, inulina.



Dodać: drożdże, olej, wodę, sól, cukier – do smaku.

Przepis na wypiek z koncentratu chleba królewskiego:

Składniki:

koncentrat chleba królewskiego: 0,35kg

drożdże: suche 0,003kg (np. dr Oetker), lub 0,010kg drożdży świeżych

ciepła woda: 0,35l

olej: 0,015kg

cukier: 0,007kg

sól: 0,005kg



Metoda tradycyjna:

  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem prze ok. 5min)

  2. Gotowe ciasto wylać do wysmarowanej olejem formy, przykryć suchą ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu (ok. 25°C) na około 45min.

  3. Ciasto powinno zwiększyć swoją objętość dwukrotnie. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika delikatnie posmarować jego powierzchnię wodą.

Piec przez 40-45 minut w temp. 220°C. Gorący chleb wyciągnąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia



Metoda w piecyku automatycznych:

  1. Do pojemnika piecyka wsypać wszystkie składniki. Uruchomić program „gluten-free”.

  2. Po ok. 2 godzinach wyciągnąć gotowy chleb i pozostawić do wystygnięcia.

W przypadku innych piecyków, należy uruchomić standardowy 3-godzinny program do wypieku chleba.