Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Rośliny przyprawowe i przyprawy kuchni węgierskiej

28-02-2012, 21:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.99 zł     
Użytkownik jarroo2
numer aukcji: 2074949398
Miejscowość Wieliczka
Wyświetleń: 7   
Koniec: 02-02-2012 13:36:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


!!! Zapraszam serdecznie do udziału w mojej aukcji!!!


Proszę zapoznać się ze szczegółami licytacji na stronie "O mnie"

 

"Rośliny przyprawowe i przyprawy w węgierskiej kuchni"

 

                  Autor:                Vilmos Romvary

 

 

            Wydanie:           Państwowe Wydawnictwo rolnicze i Leśne; wyd. II; rok wyd. 1988; nakład 50000

 

 

            Ilość stron:          248

 

 

            Wymiary:           14,5cm x 20,5cm

 

 

            Stan:                   bardzo dobry; książka używana; kartki lekko pożółkłe; krawędzie bloku książki przybrudzone

 

 

            Okładka:            oprawa miękka z niewielkimi zabrudzeniami i załamaniami

 

 

            Skan:                  autentyczny

 

           

 

Koszt wysyłki dotyczy jednej aukcji, w przypadku zakupu na kilku aukcjach proszę o kontakt.

 

UWAGA!!!!!

Nie wysyłam za pobraniem

Nie wycofuję złożonych ofert - proszę rozważnie licytować

 

Kilka słów o książce

 Z czym kojarzy się przeciętnemu Węgrowi słowo ''przyprawa'' i co ma na myśli mówiąc o przyprawianiu? Oczywiście nie tylko dodawanie do potraw soli i pieprzu. Możemy odpowiedzieć na to pytanie sami, jeżeli przypomnimy sobie, że język węgierski jest pełen takich określeń, jak '' przyprawiać nastrój pogodnym, braterskim słowem, inspirującą rozmową lub niezwykłą serdecznością''. A więc jeżeli coś jest ''przyprawione'', jest jednocześnie smaczniejsze, lepsze, piękniejsze, milsze, bardziej kolorowe i wartościowe.

Wiedza o przyprawach jest więc cenna przede wszystkim dlatego, że odkrywa nam istnienie wielu roślin, które są niezbędne do urozmaicenia smaku spożywanych przez nas pokarmów i napojów.

 

Spis treści

kliknij aby powiększyćGaleria zdjęć