Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PTACTWO ŁOWNE / DZICZYZNA - literatura

02-09-2014, 21:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 119 zł     
Użytkownik Siedlec
numer aukcji: 4482763016
Miejscowość Rzeszów
Wyświetleń: 7   
Koniec: 02-09-2014 21:05:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Jan Szczepocki – PTACTWO ŁOWNE. PORADNIK MYŚLIWSKI

Książka przeznaczona jest nie tylko dla myśliwych. Opisując ptactwo łowne przypomina każdemu myśliwemu, w szczególności jednak przyszłym łowcom, podstawowe wiadomości o tych ptakach, czyli o gatunkach, na które można i wolno jeszcze polować w Polsce.
Niestety pozostało ich już niewiele i łatwo je wszystkie wymienić: bażant, kuropatwa, jarząbek, dzikie gęsi (gęś gęgawa, gęś zbożowa, gęś białoczelna), dzikie kaczki (krzyżówka, cyraneczka, głowienka, czernica), gołąb grzywacz, słonka, łyska. Znaczenie łowieckie mają praktycznie tylko bażanty, kaczki krzyżówki i kuropatwy.

  • Wydanie 2011 rok, oprawa twarda, stron 209, stan bdb!

  • Armina Deutz, Uschi Deutz – DZICZYZNA. POLOWANIE, PRZYRZĄDZANIE

Bogato ilustrowany poradnik nie tylko dla myśliwych, ale też dla tych, którzy chcą zapoznać się z zasadami fachowego rozbioru zwierzyny, oraz dla tych, którzy uwielbiają przyrządzać potrawy z dziczyzny. Obala przesąd, że dziczyzna przed przyrządzeniem musi być bejcowana lub że zwierzyna drobna musi przez wiele dni dojrzewać.

  • Wydanie 2008 rok, oprawa twarda, stron 144, stan bdb!

  • Hanna Szymanderska – DZICZYZNA

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. „Dziczyzna” to dziewiąty tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, * jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, * ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, * w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, * dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.

  • Wydanie 2011 rok, oprawa twarda, stron 121, stan bdb!





© AllegroPromo



Siedlisko Książek wita i zaprasza na pozostałe aukcje ! Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle  galerie przedmiotow