Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Pszenica młoda z Nowej Zelandii w proszku 0.5 kg

18-02-2014, 22:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 110 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 3901678155
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 6   
Koniec: 18-02-2014 22:15:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Pszenica młoda z Nowej Zelandii w proszku 0.5 kg

Organiczna młoda pszenica w proszku

Certyfikat Organiczny UK5

Specyfikacja produktu: oczko 270. Idealna do przygotowania soku.

Nie możesz doczekać się aż młoda roślina dorośnie i będziesz mógł wycisnąć z niej sok? Cóż, nie jesteśmy zaskoczeni. Czekającemu czas się dłuży! W tej sytuacji sproszkowana młoda pszenica to dobry wybór. W zasadzie istnieją dwa rodzaje tego proszku: grubo mielony i drobniej mielony. Woda w czajniku, któremu się bacznie przyglądamy zdaje się gotować w nieskończoność! Określenie grubości zmielenia tego proszku to „oczko”. Drobno mielonego proszku, zazwyczaj o oczku 250, używa się do przygotowywania soku/napojów. Grubo mielony proszek jest wykorzystywany do produkcji kapsułek lub pigułek i zazwyczaj jest oznaczony jako 130.

Pierwszym krokiem produkcji pszenicy w proszku jest dokładna selekcja młodych liści, które nie mogą długo leżeć. Cały proces produkcyjny zostanie zakończony w ciągu 20-30 minut od zbioru. Najpierw są myte. Następnie suszy się je. Istnieją różne metody suszenia, ale zdecydowanie nie suszy się ich w wysokiej temperaturze, gdyż to powoduje zniszczenie zawartości odżywczej. Młode liście są liofilizowane. Jak zatem zamienia się je na proszek? Czy używa się do tego celu młynka? Z pewnością NIE! Proces przetworzenia suszonych liści w proszek jest procesem niezwykle delikatnym. Liofilizowane liście najpierw umieszcza się w niskiej temperaturze (np. 0°C±5°C), następnie owiewa prądem powietrza i łamie/mieli na bardzo drobny proszek. Obecnie wielu producentów używa japońskich maszyn i technologi przy produkcji takiego proszku. Ta technologia produkcji pozwala na maksymalne zachowanie wartości odżywczych. Faktycznie, jedna łyżka stołowa tego proszku to odpowiednik sałatki z zielonych warzyw liściastych.

Dla porównania, łatwiej przechowywać suszone liście pszenicy w proszku niż sok. Proszek z suszonej pszenicy ma długą przydatność do spożycia (np. do dwóch lat). Może być pakowany w butelki i w torebki. Nie wolno jednak pozostawiać proszku w miejscu mocno nasłonecznionym. Po wzięciu porcji z torby lub butelki należy je zamknąć, aby do środka nie dostała się wilgoć. Poza tym nie należy używać gorącej wody ( np. powyżej 40ºC), ponieważ gorąca woda zniszczy znaczącą ilość składników odżywczych.

Zazwyczaj zaleca się spożywanie sproszkowanej pszenicy do śniadania. Należy wziąć 1-2 łyżeczki do herbaty proszku z torby lub butelki, następnie wsypać je do zimnej lub letniej wody i zamieszać. Spodziewasz się smaku podobnego do smaku soku jabłkowego/ pomarańczowego/ ananasowego? Nie smakuje tak, gdyż ma niską zawartość cukru. Możesz więc mieszać proszek z sokiem owocowym, miodem, mlekiem lub innymi produktami, według Twoich indywidualnych upodobań, a niemal nie wyczujesz, że został tam dodany. Smacznego!

Pszenica młoda z Nowej Zelandii w proszku 0.5 kg