Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PRZEKAZ JEDZENIA - czyli Co nas odżywia?, FA Popp

12-02-2014, 15:20
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 41.30 zł     
Użytkownik zmruz_oczy_com
numer aukcji: 3880842661
Miejscowość Mogilany
Wyświetleń: 4   
Koniec: 12-02-2014 15:02:23

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

o mnie moje aukcje komentarze

Telefon: 012 [zasłonięte] 70
                  603 [zasłonięte] 309
Gadu-gadu: 461928
E-mail: [zasłonięte]@zmruzoczy.com
Poczta Polska:
- priorytet: 8 zł,
- pobranie: 17 zł.
Książki wysyłane są przesyłką poleconą priorytetową do 24 godzin po pojawieniu sie pieniedzy na koncie księgarni.
W przypadku zakupu kilku książek, wysyłka kosztuje jak za jedną książkę tzn 8 zł.


PRZEKAZ JEDZENIA
czyli Co nas odżywia?

prof. Fritz Albert Popp

absolutnie przełomową pozycję dotyczącą jedzenia i odżywiania!
W nowatorski sposób prezentuje rolę i działanie pokarmu.
Odkrywa tajemnice, otwiera oczy.
Budzi świadomość!
Autorem książki jest prof. Fritz Albert Popp - fizyki i filozof, a książka przedstawia wyniki przeprowadzonych przez niego badań naukowych, które pokazały, że:
Antyczne wyobrażenia o sile życia – aura energetyczna człowieka, jako świetlnej istoty, prana w medycynie indyjskiej oraz chi w medycynie chińskiej – nabierają nowego znaczenia dzięki odkryciu przez niego zjawiska promieniowania biofotonów przez rośliny i wszelkie żyjące istoty.
Biofotoniką zajmował się wcześniej w Polsce prof. Włodzimierz Sedlak, obecnie istnieje na świecie grupa naukowców - również w Polsce - którzy zajmują się badaniem zjawisk z tym związanych. Do grona tych osób należy m.in. prof. Janusz Sławiński, który jest autorem Przedmowy do wydania polskiego.
Czytamy w niej:
Według profesora biofizyki F.A. Poppa, pokarm to nie tylko namacalna materia pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego o określonym składzie bio-fizyko-chemicznym, walorach smakowo-odżywczych i kaloryczności. Pokarm to przede wszystkim ukryte źródło informacji o uporządkowaniu niezbędnym dla odnowy organizmu. Dla przeciętnego „zjadacza chleba” może to brzmieć co najmniej niezrozumiale albo nawet tajemniczo.
A jednak pokarm jest strumieniem energii i informacji. Głodny człowiek wyraża pewną potrzebę, pasująca żywność wyraża jej zaspokojenie. Poprzez przyjmowanie pokarmu dochodzi do wymiany informacji, do realizacji PRZEKAZU JEDZENIA.
Nośnikiem tej informacji jest światło słoneczne, zawarte w spożywanych pokarmach. Autor uważa, że jakość pokarmu  jest zdolnością do magazynowania światła, a człowiek – jako element materii biologicznej – jest ssakiem świetlnym. "Porządek" tu rozważany jest zgodny z pojmowaniem go przez największych fizyków, biologów molekularnych, filozofów.
Autor stara się w przystępny i atrakcyjny sposób wyjaśnić powiązanie problematyki jakości pożywienia z fundamentalnymi prawami przyrody, w szczególności fizyki kwantowej. Ukazuje kluczową rolę spójnego światła – biofotonów. Objaśnia w poglądowy  sposób informacyjną, porządkującą rolę biofotonów w procesach życiowych organizmów roślinnych i zwierzęcych. Burzy  tradycyjne przekonania o roli pokarmu jako wyłącznie źródle energii, źródle kalorii – ciepła. Jest to rewolucyjne ujęcie, które wymaga otwartego umysłu, i które zmienia nasze dotychczasowe rozumienie pokarmu i odżywiania.
Polski przekład książki PRZEKAZ JEDZENIA F.A. Poppa  jest unikalną i wartościową pozycją wydawniczą godną popularyzacji w naszym kraju. Mogą z niej skorzystać zarówno placówki badawcze, producenci i dystrybutorzy żywności, jak również szerokie rzesze konsumentów.

Oczywiście, powstaje pytanie:
W jaki sposób możemy wykorzystać wyniki takich badań
w codziennym życiu?

Otóż pomiar biofotonów pozwala na przykład jednoznacznie stwierdzić, czy jaja pochodzą z chowu klatkowego czy od kur wolnowybiegowych. Zdrowe artykuły spożywcze pochodzenia biologicznego mają wyższe promieniowanie biofotonów niż żywność ze szklarni – dlatego wkrótce skończą się oszustwa z etykietkami „bio” i „ekologiczne”.
Również z biegiem lat stało się coraz bardziej oczywiste, że właściwości optyczne substancji są odpowiedzialne za powstawanie raka. W organizmie istnieje system naprawczy kierowany fotonami.
 

Niezależnie od urządzeń, które powstały w wyniku badań
każdy z nas posiada "narzędzie" do określania,
co jest dla nas dobre, a co nie.
Jest to ZDROWY APETYT.
 
Jak rozumieć pojęcie "zdrowy apetyt"?
Co to jest jakość żywności?
Czy artykuł spożywczy zawsze oznacza to samo co POKARM?

PRZEKAZ JEDZENIA - czyli Co nas odżywia?, FA Popp

Dane techniczne:
Wydawnictwo: VIRGO
ISBN: 978-83-[zasłonięte]879-4-7,
wydanie: I,
rok wydania: 2010,
format: A5,
ilość stron: 212,
oprawa: miękka,