Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PPB - MASŁO ORZECHOWE w proszku ze STEWIĄ jak PB2

19-06-2015, 17:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24 zł      Aktualna cena: 24 zł     
Użytkownik Electra__
numer aukcji: 5436284463
Miejscowość Kołobrzeg
Wyświetleń: 27   
Koniec: 19-06-2015 17:15:56
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Co to jest PPB®? PPB® to skrót od "powdered peanut butter", a więc od sproszkowanego masła orzechowego, które zrobione jest z prażonych orzeszków ziemnych. Fistaszki poddawane są powolnemu prażeniu w niższej niż zwykle temperaturze (dzięki temu zachowują też więcej wartościowych składników). Następnie zostają "sprasowane" w wyniku czego zostają pozbawione większości tłuszczów. W efekcie otrzymujemy produkt, który zawiera o 70% mniej tłuszczu niż tradycyjne masło orzechowe, a do tego niemalże dwa razy więcej białka i sporą ilość błonnika. W dodatku nie zawiera sztucznych substancji słodzących, barwników ani konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu, może więc być spożywany przez osoby chore na celiakię lub nadwrażliwe na gluten. Jak jeść PPB®? Najprostszy sposób to po prostu wymieszać 2 łyżki PPB® z jedną łyżką mleka lub wody. Wówczas otrzymujemy odtłuszczone masło orzechowe. Jakie jest w smaku? Ciężko to określić - jak gęsta, fistaszkowa pasta, pozbawione jednak "tłustości" czy kawałków orzeszków, jak to bywa w przypadku maseł crunchy. Do tego jest bardzo słodka (wersja słodzona stevią). Ja jednak zamierzam używać go w inny sposób: dodawać do owsianek, kasz, puddingów, koktajli, placków, jogurtów, omletów, ciast, ciasteczek, wytrawnych i słodkich sosów oraz dressingów do sałatek. Innymi słowy, zamierzam je traktować jak odtłuszczoną mąkę fistaszkową (podobnie jak kokosową, z pestek dyni czy słonecznika), żeby nadać orzechowego smaku potrawie. Cóż, wachlarz możliwości jest przeogromny! Jakie są zalety PPB®? jest beglutenowe, niskokaloryczne (po rozrobieniu, w porównaniu do tradycyjnego masła orzechowego) - może więc być spożywane na diecie odchudzającej, ma bardzo dużą zawartość białka - można z przymrużeniem oka powiedzieć, że to taka "lekka odżywka białkowa", zawiera dużo błonnika, jest dobrym niacyny, magnezu, fosforu, nie zawiera zbyt dużo węglowodanów, rewelacyjnie zagęszcza (co widać po dzisiejszym śniadaniu), świetnie nadaje się do popularnych ostatnio śniadań i wypieków proteinowych, jest bardzo wydajne, nadaje cudownego, mocno orzechowego smaku potrawom, aromat jaki roznosi się po kuchni podczas gotowania lub pieczenia... cóż, jest fenomenalny! Czy warto kupić PPB®? Oczywiście, że taK! Dla osób zmuszonych do ograniczenia kalorii/tłuszczy w diecie, a uwielbiających masło orzechowego - taki produkt to wręcz rozwiązanie doskonałe. Warto jeszcze dodać, że sam producent podkreśla wyraźnie, że PPB® NIE smakuje dokładnie tak samo jak masło orzechowe, ale ma bardzo zbliżony do niego smak.

Recenzja pochodzi z bloga http://poraneknaslodko.blogspot.com/

W Anglii produkt kosztuje około 8 funtów, a więc ponad 40zł!