|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto
Pobranie
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Podstawy technik mikroskopowych Podręcznik dla studentów i
lekarzy Litwin Jan A., Gajda Mariusz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu
Jagiellońskiego ISBN: 978-83-[zasłonięte]-3059-2 Format:
17.0x24.0cm Ilość stron: 212 Oprawa:
Miękka Wydanie: 7, 2011
r. Opis: Podręcznik jest przeznaczony dla
studentów kierunku analityki medycznej. Mogą z niego również
korzystać studenci innych kierunków medycznych oraz nauk
przyrodniczych, a także osoby rozpoczynające pracę w placówkach
badawczych i diagnostycznych, wykorzystujących techniki
mikroskopowe.
Książka omawia założenia i zasady pracy z mikroskopami oraz
przygotowania materiału biologicznego do badań mikroskopowych, nie
jest natomiast zbiorem szczegółowych procedur laboratoryjnych. Tylko
przy najprostszych i najczęściej stosowanych technikach podano
ograniczony wybór przepisów praktycznych, które mogą być
wykorzystywane w ramach ćwiczeń studenckich lub wstępnego szkolenia
laboratoryjnego.
Tematy omówione w podręczniku:
mikroskopy świetlne i elektronowe; rutynowe techniki
histologiczne; histochemia; immunohistochemia i histochemia
lektyn; hybrydyzacja i PCR in situ; badanie żywych komórek:
fluorescencyjne znaczniki organelli i poziomu jonów, metoda FRET,
białka fluoryzujące; autoradiografia; hodowla komórek i
tkanek; cytometria, morfometria i cyfrowa analiza obrazu
|
|