Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podstawy biooceny żywności SGGW

28-01-2012, 1:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 2061188265
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 5   
Koniec: 26-01-2012 18:54:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

top

Zanim dokonasz zakupu, koniecznie przeczytaj stronę"o mnie"!
info_left

O firmie
Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów,
rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro!
Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!!
Do każdej książki wystawiamy paragon,
a na życzenie
faktury VAT.
Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.


Płatności
Przyjmujemy wpłaty
tylko
przelewem na konto


Przesyłka
Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
Wysyłamy za granicę.


Pozostałe aukcje
Kliknij aby zobaczyć nasze pozostałe aukcje

Dodaj do ulubionych
kliknij


Kontakt

Napisz do nas
email


Skype

Skype Me™!

Gadu-Gadu

 

info_srodek

Podstawy biooceny żywności 



Gronowska-Senger Anna
SGGW
148 s. 


SPIS TREŚCI

Przedmowa 5
1. Wstęp 7
2. Metody biooceny żywności 10
2.1. Wprowadzenie 10
2.2. Podstawy prowadzenia doświadczeń biologicznych 15
2.2.1. Wymagania ogólne 15
2.2.2. Żywienie 22
3. Metody biooceny białka 32
3.1. Wprowadzenie 32
3.2. Charakterystyka metod biooceny białka 33
3.2.1. Wymagania ogólne 33
3.2.2. Metody biologiczne – bilansowe 35
3.2.3. Metody biologiczne – wzrostowe 41
3.2.4. Metody mikrobiologiczne 44
3.2.5. Metody biochemiczne 44
4. Metody biooceny tłuszczów 46
4.1. Wprowadzenie 46
4.2. Charakterystyka metod biooceny tłuszczów 51
4.2.1. Wymagania ogólne. 51
4.2.2. Metody bilansowe 53
4.2.3. Metody biochemiczne 53
4.2.3. Metody wagowo-miarowe 54
5. Metody biooceny węglowodanów 56
5.1. Wprowadzenie 56
5.2. Charakterystyka metod biooceny węglowodanów 61
5.2.1. Wymagania ogólne 61
5.2.2. Metody biologiczne 62
5.2.3. Metody mikrobiologiczne 64
5.2.4. Metody biochemiczne 64
6. Metody biooceny witamin 67
6.1. Wprowadzenie 67
6.2. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 73
6.2.1. Charakterystyka metod biooceny witaminy A 73
6.2.1.1. Witamina A 73
6.2.1.2. Karotenoidy 80
6.2.2. Charakterystyka metod biooceny witaminy D 83
6.2.3. Charakterystyka metod biooceny witaminy E 86
6.2.4. Charakterystyka metod biooceny witaminy K 89
6.3. Witaminy rozpuszczalne w wodzie 90
6.3.1. Charakterystyka metod biooceny tiaminy 90
6.3.2. Charakterystyka metod biooceny ryboflawiny 93
6.3.3. Charakterystyka metod biooceny niacyny 95
6.3.4. Charakterystyka metod biooceny witaminy B6 96
6.3.5. Charakterystyka metod biooceny biotyny 98
6.3.6. Charakterystyka metod biooceny kwasu pantotenowego 99
6.3.7. Charakterystyka metod biooceny folanów 100
6.3.8. Charakterystyka metod biooceny witaminy B12 102
6.3.9. Charakterystyka metod biooceny witaminy C 104
6.4. Metody badań biodostępności witamin z żywności u człowieka 106
6.4.1. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach 106
6.4.2. Witaminy rozpuszczalne w wodzie 106
7. Metody biooceny składników mineralnych 111
7.1 Wprowadzenie 111
7.2. Charakterystyka metod biooceny żelaza 116
7.3. Charakterystyka metod biooceny wapnia 120
7.4. Charakterystyka metod biooceny magnezu 122
7.5. Charakterystyka metod biooceny cynku 123
7.6. Charakterystyka metod biooceny jodu 126
7.7. Charakterystyka metod biooceny selenu 127
7.8. Charakterystyka metod biooceny miedzi 129
7.9. Metody badań biodostępności składników mineralnych
z żywności u człowieka 130
8. Znaczenie praktyczne biooceny składników odżywczych 133
9. Skorowidz 139

Podstawy biooceny żywności  SGGW
ZOBACZ NASZE INNE AUKCJE
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja

© by Daro Web Service