Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Podręcznik dla kelnerów

20-01-2012, 0:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19 zł     
Użytkownik ediski
numer aukcji: 2007502029
Miejscowość Bydgoszcz
Wyświetleń: 9   
Koniec: 18-01-2012 12:09:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Podręcznik dla kelnerów
Sondra J. Dahmer , Kurt W Kahl 
 
Wiedza i Życie
tytuł oryginału: The Waiter and Waitress Training Manual
język oryginału: angielski
liczba stron: 148
miejsce wydania: Warszawa
rok wydania: 1999
oprawa: miękka
wymiary: 145 x 205 mm

Podręcznik ten jest przeznaczony dla wszystkich, którzy chcą zdobyć ciekawe, dobrze płatne zajęcie. Dostarcza solidnej i najnowszej wiedzy na temat obsługi gości w lokalach gastronomicznych różnego typu. Omawia pracę kelnera od podstaw, czyli od właściwej prezencji i odpowiednich manier poprzez zasady prawidłowej obsługi gości, techniki serwowania, przestrzeganie bezpieczeństwa i higieny pracy po korzystanie ze sprzętu komputerowego. Zawiera także praktyczne wskazówki, jak uzyskać większy napiwek i jak radzić sobie w kłopotliwych sytuacjach.
Starannie dobrane zdjęcia, rysunki i tabele ułatwiają przyswojenie wiadomości. Pytania i zadania na końcu rozdziałów oraz test na końcu książki ułatwiają sprawdzenie zdobytej wiedzy. Słowniczek terminów z dziedziny sztuki kulinarnej tę wiedzę poszerza.
Podręcznik jest tak skonstruowany, aby mógł służyć nauczycielom zawodu jako pomoc szkoleniowa, kelnerom jako informator przydatny przy angażowaniu i szkoleniu personelu kelnerskiego.
Autorzy są specjalistami od spraw żywienia w Stanach Zjednoczonych. W polskim wydaniu umieszczono odpowiednie informacje dotyczące różnic w organizacji obsługi, serwowaniu oraz o obowiązujących w Polsce przepisach bezpieczeństwa i higieny pracy.

Książka jest nowa - zdjęta z ekspozycji posiada lekko starte narożniki okładki