Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Piec BONGARD CERVAP 750.12.242/DT/ES + wózki

21-01-2012, 12:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 150 000 zł     
Użytkownik g0nz0
numer aukcji: 2044088695
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 43   
Koniec: 18-01-2012 13:23:59

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Sprzedam 2 letni, mało używany piec BONGARD model CERVAP 750.12.242/DT/ES. Piec jest z podwójnym zaparowaniem, bardzo ekonomiczny. Powierzchnia wypieku 21,9m2.

Do pieca dorzucam 2 komplety wózków z aparatami wyładowczymi. Piec i wózki są w stanie idealnym.

 

Dane techniczne pieca znajdziecie Państwo na stronie producenta pod linkiem: http://www.bongard.fr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=73&file_id=162&lang=en&page=shop.getfile&product_id=68/index.php?/?page=shop.getfile&file_id=162&product_id=68&option=com_virtuemart&Itemid=73

Po otwarciu pliku, wymiary i parametry są podane w referencji: 67[zasłonięte]961.

 

Piec jest w leasingu i jest możliwe jego przejęcie. Pozostało do zapłacenia 19 rat po 5800PLN. Kwota odstępnego 50tys. złotych.

 

Cena nie obejmuje demontażu, transportu i montażu. Przybliżony koszt demontażu i montażu z próbnym wypiekiem to około 7500PLN.

 

INFORMACJE POD TEL:  506-[zasłonięte]-393

 

 

 

 

 

Piec wsadowy BONGARD CERVAP DT jest piecem wsadowym, hertowym z podwójnym systemem rurek grzewczych.

          Po wieloletnich próbach i doświadczeniach Bongard uzyskał światowy patent na piece parowe z rurkami pierścieniowymi ułożonymi wokół paleniska żaroodpornego. Jest to jedyne rozwiązanie w tej klasie pieców.

 Dzięki temu rozwiązaniu Firma Bongard oferuje do piekarni i cukierni szeroką gamę pieców o powierzchni wypiekowej od 4 do 22 m2. Piece mogą być montowane w małych i dużych zakładach produkcyjnych.

System Cervap to przede wszystkim większa sprawność pieca . Poprzez niskie wartości podłączeniowe , dobrą izolację i optymalne kumulowanie ciepła piec potrzebuje zdecydowanie mniej energii / ok.40 %/ w porównaniu do innych systemów piecowych. Poprzez bardzo wysoką zdolność magazynowania , kumulowania ciepła , 10 metrowy piec po 12 godzinach od jego wyłączenia z 260*C ma jeszcze przynajmniej 140*C , co oznacza , że piec przy ponownym uruchomieniu trzeba rozgrzać do 260*C tylko o 120 *C. Raz podgrzany piec do temperatury pieczenia , utrzymuje tą temperaturę i spada ona powoli- podobnie jak w wcześniej w piecach ceramicznych.

 To daje dwie podstawowe zalety:

 1-palnik włącza się rzadziej a więc zyskujemy na zużyciu energii . Piec zużywa o ok. 40 % mniej paliwa/gaz ,olej/ niż piece pracujące w systemie cyklotermicznym.

 2-uzyskujemy idealne warunki dla uzyskania lepszej jakości pieczywa , który będzie pieczony w obniżającej się temperaturze. Skórka i spód pieczywa mogą się naturalnie rozrastać bez niebezpieczeństwa przypalenia. Jakość pieczywa jest porównywalna z jakością pieczywa z pieców ceramicznych . Jest to bardzo ważna cecha na rynku o dużej konkurencyjności. Uzyskujemy wypiek o wysokiej jakości przy znacznie mniejszym zużyciu energii . Oszczędzamy drogie paliwa i emitujemy znacznie mniej spalin.      

               Wysoko wydajny generator pary odzyskujący energię z gazów spalinowych zapewnia : natychmiastowe zadziałanie na wsad ciasta , wystarczającą wydajność pozwalającą na zachowanie ciągłości produkcji .

Produkcja pary w piecach Bongard jest zoptymalizowana . Moc zaparowania dostosowana jest do potrzeb produkcji. Jest to niezwykle ważne ponieważ produkcja pary jest dużym połykaczem energii / 33 % według Instytutu Frauenhofera /.

               Wnętrze pieca Bongard Cervap składa się z pojedynczych rurek bez końcówek z wysokojakościowej stali ułożonych w pakiety.

Każda rurka jest niezależna , w dolnej części wypełniona dokładnie odmierzoną ilością wody i zaspawana na czas jej użytkowania. Przez płomienie w komorze paleniskowej rurki zostają podgrzane a woda przemieniona w parę. Zupełnie bez hałasu i bez mechanicznego wsparcia powstaje para która grawitacyjnie rozchodzi się równomiernie w każdej części rurki z jednakową temperaturą . Ciepło zostaje odebrane przez wsad ciasta a skondensowana woda spływa z powrotem do pętli , gdzie jest od nowa  podgrzewana .

 

PIECE BONGARD CERVAP DZIĘKI ZASTOSOWANYM ROZWIĄZANIOM ZAPEWNIAJĄ :

- bardzo wysoką jakość wypieków . Pieczywo o mocno zapieczonej skórce i spodzie jest smaczne i długo utrzymuje świeżość ,

- niskie i optymalne zużycie energii /gaz, olej opałowy , energia elektryczna/ . Koszty eksploatacji pieca są zdecydowanie niższe niż w innych systemach . Niska emisja spalin jest przyczynkiem do ochrony środowiska naturalnego ,

- długoletnią , bezawaryjną pracę dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów i technologii produkcji.