Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PESTKI Jądra MORELI B-17 AMIGDALINA 500G BŁONNIK

07-07-2015, 15:53
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15.79 zł      Aktualna cena: 15.79 zł     
Użytkownik trzyziarna
numer aukcji: 5429753442
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 13   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

 

519-[zasłonięte]-637

[zasłonięte]@falloncoffee.pl

Kraków

Wysyłka

WYSYŁKA W CIĄGU 48 GODZIN

  • kurier
  • kurier za pobraniem
  • paczka pocztowa
  • list pocztowy polecony

Sposób płatności

  • przelew tradycyjny
  • płatność Payu
  • za pobraniem

PRZEDMIOTEM AUKCJI SĄ

JĄDRA PESTKI MORELI 500G

SKUTECZNE W WALCE Z RAKIEM

ŁAGODZĄ NADKWASOTĘ ORAZ

REGULUJĄ CIŚNIENIE KRWI

 

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I

GWARANCJA BEZPIECZNYCH

ZAKUPÓW

 

 

Pestki moreli należą do najzdrowszej żywności na świecie. Są one naładowane substancjami odżywczymi, które mogą istotnie wpływać na dobre funkcjonowanie całego organizmu. Ponadto świetnie sprawdzają się jako dodatek do olejków kosmetycznych.

 

 

Skład: jądra pestek moreli

Waga netto: 500G

 

Czarnuszka siewna to roślina dająca nasiona, które znalazły zastosowanie w kuchni, kosmetyce i lecznictwie dzięki swoim wyjątkowym właściwościom. Nasiona czarnuszki mogą być pomocne przy nadciśnieniu i wrzodach żołądka. Wspomogą również walkę z trądzikiem. Z kolei w kuchni czarnuszką można zastąpić pieprz.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czarnuszka-zastosowanie-w-kuchni-i-kosmetyce-wlasciwosci-czarnuszki_39757.html

Pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Są bogatym źródłem minerałów, zwłaszcza magnezu.  

Oprócz witaminy B17 zawierają sporo witamin A, E, B15, B6 i B1 oraz niezbędne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe. Jądra pestek są znane od wieków, w chińskiej medycynie ludowej stosowane przy problemach oddechowych, niestrawności, wysokim ciśnieniu krwi i schorzeniach stawów.


Jak ze wszystkim, tak i z pestkami moreli nie należy przesadzać. Stosując je profilaktycznie, pamiętajmy by nie przekraczać dawki 2 sztuk dziennie. Nadmiar może powodować skutki uboczne, takie jak nudności, zawroty głowy.

 

Sposób odżywiania zmienił się radykalnie na przestrzeni ostatnich dekad. Wartość odżywcza produktów staje się co raz uboższa a pewne witaminy które niegdyś stanowiły podstawowy składnik diety, dziś nie występują w niej wcale. Jedną z takich witamin jest witamina B17, która według badań przeprowadzanych przez co raz większe rzesze wybitnych i szanowanych lekarzy na całym świecie, może zostać użyta do niszczenia komórek rakowych.


 

Morele są nie tylko bardzo smaczne, ale także sprzyjają zdrowiu i urodzie. Przede wszystkim zawierają przeciwutleniacze, które mają działanie antynowotworowe i przeciwstarzeniowe. Morele wpływają pozytywnie na ciśnienie, trawienie i pracę nerek, działają też zasadotwórczo, powinny je więc jeść osoby cierpiące na nadkwasotę.


Swój słoneczny kolor morele zawdzięczają beta-karotenowi, żółtemu barwnikowi, z którego wątroba produkuje witaminę A.


Beta-karoten to silny przeciwutleniacz chroniący nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój chorób cywilizacyjnych oraz przyśpieszających proces starzenia organizmu. Jest bezcenny dla oczu i nadaje skórze młody zdrowy wygląd. Wystarczy zjeść 3 morele dziennie, by dostarczyć organizmowi odpowiednią ilość tego przeciwutleniacza.

 

Nasiona moreli ze względu na szerokie zastosowanie mogą w kuchni zastąpić migdały. Gorzkich używaj z umiarem, 1–2 pestki wystarczą, by nadać potrawie delikatny „migdałowy” smak. Z pestek wyciska się też olejek używany do ciast, ceniony w przemyśle farmaceutycznym i kosmetyce.

 

 

Działanie witaminy B- 17 , amigdaliny:


Witamina B17, czyli amigdalina, w niektórych krajach jest traktowana jako niekonwencjonalny lek na raka. Jednak cały czas trwa spór o to, czy amigdalina to bezpieczny lek na raka. Jej zwolennicy twierdzą, że witamina B17 może zniszczyć każdy rodzaj guza nowotworowego. Jednak niektórzy lekarze ostrzegają, że terapia witaminą B17 może doprowadzić do zatrucia cyjanowodorem.


Terapia witaminą B17, czyli amigdaliną, w niektórych krajach, np. w Meksyku, jest stosowana nie tylko w celu leczenia chorób nowotworowych, lecz także jako terapia profilaktyczna. Jak zapewniają jej zwolennicy - amigdalina to skuteczny lek na raka, który pozwala na usunięcie guzów nowotworowych bez konieczności chemioterapii czy operacji.


Witamina B17, inaczej amigdalina, to organiczny związek chemiczny z grupy glikozydów, występujący w wielu roślinach. W najwyższym stężeniu występuje w pestkach migdałowca (łac. Amygdalus communis - stąd nazwa amigdalina), a także pigwy, moreli, brzoskwini, śliwki i wiśni. To właśnie amigdalina nadaje im specyficzny gorzki smak i aromat.

 

 

Dlaczego warto jeść pestki moreli:


 

W OPAKOWANIU MOGĄ POJAWIĆ SIĘ RÓWNIEŻ PESTKI MORELI O LEKKO SŁODKAWYM AROMACIE - NIE JEST TO UZALEŻNIONE OD NAS.

  • Dzięki dużej ilości potasu regulują ciśnienie krwi i pracę nerek
  • Poprawiają trawienie
  • zapobiegają anemii
  • pestki sąbogate w żelazo, wapń, fosfor, witaminy B, C, PP oraz tak ważny dla naszego organizmu błonnik
  • mają właściwośći odkwaszające organizm
  • skuteczna broń w wal;ce z rakiem

 

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE


 

KomentarzePanelealle

 

panele ebay

Fallon Coffee