Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

PESTKA DYNI ŁUSKANA 200 g (2x100g) MORAWSKI-HURT

04-07-2015, 23:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł     
Użytkownik marekmor
numer aukcji: 5422980280
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 5   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Nasza Firma działa od 1990 roku.
Początkowo zajmowaliśmy się branżą ogólnospożywczą.Od 1993 roku specjalizujemy się w konfekcjonowaniu i sprzedaży bakalii, orzechów, suszonych owoców i ziaren jadalnych. Dzięki współpracy z najlepszymi importerami dajemy naszym klientom towar najwyższej jakości - najpóźniej w ciągu 48 godzin od zamówienia.
Najważniejsze produkty znajdujące się w naszej ofercie to: rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy włoskie i laskowe, migdały, ziarno słonecznika, popcorn, śliwki i morele bez pestek, sezam, siemię lnu. Dostępna jest także żurawina suszona, papaja suszona, ananas suszony, chipsy bananowe. Są również orzechy nerkowca, brazylijskie itp.


MASZ PYTANIA PISZ [zasłonięte]@morawskihurt.pl

Przedmiotem aukcji są PESTKI DYNI ŁUSKANE

zbiór 2014

pochodzenie CHINY opakowanie 200 g (2x100g)


Produkt zapakowany maszynowo w firmową folię.

Gwarancja dobrej jakości przez długi czas.





JEDZ ZDROWO-ŻYJ ZDROWO
Autor: Iwona Krupa

Owoce śliwki mają wiele cennych właściwości. Regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, a nawet poprawiają humor. Pod względem wartości odżywczych oraz zawartości witamin i błonnika bogatsze są śliwki suszone, jednak mają one pięć razy więcej kalorii niż śliwki surowe.

Śliwki poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego. Dobroczynne właściwości śliwek uznają nawet lekarze. Nic zatem dziwnego, że wyciąg z tych owoców wykorzystywany jest do produkcji leków, wchodzi m.in. w skład wielu preparatów przeciw zaparciom.

Właściwości przeczyszczające śliwek

To korzystne dla układu pokarmowego właściwości śliwki zawdzięczają dużej zawartości pektyn (rodzaj błonnika). Razem z kwasami organicznymi, winowym i jabłkowym pektyny działają jak miotła na przewód pokarmowy i gromadzący się w komórkach tłuszcz oraz cholesterol. Najbardziej wartościowe pod tym względem są węgierki i renklody. Śliwki suszone zawierają 5 razy więcej błonnika (7,1 g w 100 g) niż śliwki surowe (1,4 g).

Śliwki: wartość odżywcza i kaloryczność

Wszystkie śliwki mają podobne wartości odżywcze, ale różnią się ilością kalorii. Świeże śliwki mają około 45 kcal w 100 g. Średnia ilość węglowodanów w takiej porcji owoców wynosi od 12 do 14,6 g. Chociaż śliwki nie są bogate w witaminę C, dzięki jednoczesnej zawartości witaminy A i rzadko występującej w owocach witaminie E, uznawane są za cenne przeciwutleniacze. Tym skuteczniejsze, że zawierają też tak ważne składniki mineralne jak potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Śliwki mają sporo witamin z grupy B, dlatego od wieków cieszą się opinią owoców wpływających kojąco na układ nerwowy i poprawiających samopoczucie. Działanie antyoksydacyjne wzmagają w śliwkach, szczególnie w ich ciemnych odmianach, polifenole, w tym katechiny i kwas chlorogenowy. Dzięki tym związkom dieta obfitująca w śliwki wpływa antynowotworowo oraz przeciwmiażdżycowo.



http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/Sliwki-wartosc-odzywcza-odmiany-zastosowanie-suszenie_33951.html


Ogromne bogactwo kryją w sobie nasiona dyni. Każde z nich to istny skarb substancji biologicznych. W 45% składają się z wysokowartościowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych do oddychania komórkowego, budowy ścian komórkowych, transportu cholesterolu, czynności gruczołów, dla skóry i błon śluzowych. Pestki dyni wspierają bezpośrednio witaminę D w procesie przemiany wapniowej, pomagają w przetworzeniu zawartych w dyni karotenów w cenną witaminę A. Nasiona dyni zawierają poza tym mnóstwo kwasów nukleinowych, które odmładzają i naprawiają komórki organizmu, zapewniają ich zdrowszy wzrost. Kto chce zachować sprawność i dobrą figurę, lub je odzyskać, powinien sięgać po pestki dyni.

Pestki dyni to bogactwo wielu składników odżywczych. Zawierają mnóstwo tokoferolu, czyli witaminy E, która zaliczana jest do antyoksydantów (przeciwutleniaczy). Witamina ta, zapobiega tworzeniom się skrzepów we krwi i odczynom zapalnym. Zapobiega rozwojowi komórek nowotworowych oraz spowalnia procesy starzenia się organizmu.

Lecznicze właściwości dyni:

  • wzmacnia układ odpornościowy
  • pobudza trawienie i odtruwa jelita
  • zaopatruje organizm w witaminę D
  • pomaga zredukować tkankę tłuszczową
  • obniża poziom tłuszczów we krwi, odciąża trzustkę
  • wzmacnia osłonki włókien nerwowych, działa uspokajająco
  • działa moczopędnie, pomaga w dolegliwościach nerek i gruczołu krokowego
  • Pestkami dyni, zarówno prosto z paczki, jak i przyrumienionymi na patelni, możemy posypywać sałatki i surówki, dodawać do pieczonych ciast, zup warzywnych. Zmiksowaną dynię proponujemy wykorzystać jako panierkę do smażonych kotlecików z sera (np. owczego, mozarelli, camemberta, bądź żółtego). Garstka pestek może dodać finezji niejednej potrawie. Bez obaw o naszą figurę możemy je podjadać w ciągu dnia. Idealna przekąska, gdy dopadnie nas nagły głód.

WSZYSTKIE PRODUKTY POSIADAJĄ ATESTY PRZYDATNOŚCI O SPOŻYCIA.

ZAKUPIONE PRODUKTY WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE. OPŁATA PRZESYŁKI JEDNOKROTNA.

KURIER (PO WPŁACIE NA KONTO) 20 ZŁ ZA PACZKI DO 30 KG.

ZAKUPY POWYŻEJ 300 zł - WYSYŁKA GRATIS.