Otręby owsiane BIO - zawierają w sobie tłuszcze w których 40% to kwas linolowy zapobiegający sklerozie, zalecane dla osób starszych. Błonnik zawarty w otrębach owsianych jest niezbędnym składnikiem codziennej diety, korzystnie wpływającym na trawienie oraz cały przewód pokarmowy. Otręby owsiane podczas gotowania wytwarzają śluz mający właściwości żelujące ochraniający błony śluzowe żołądka i jelit.
Otręby owsiane stosowane są w profilaktyce leczenia miażdżycy, otyłości, cukrzycy oraz raka jelita grubego. Otręby owsiane obniżają poziom "złego" cholesterolu, podwyższając jednocześnie stężenie "dobrej" frakcji cholesterolu HDL. Badania wykazują że otręby owsiane mogą zmniejszyć ryzyko zachorowań na raka jelit.
Spożywanie otrąb owsianych zapobiega chorobom serca, działa przeciwmiażdżycowo, pobudza wydzielanie żółci do przewodu pokarmowego, zapobiega otyłości i cukrzycy. Regularne spożywanie otrąb owsianych podwyższa sprawność fizyczną i umysłową, zmniejsza potrzebę snu, zapewnia prawidłową przemianę materii przeciwdziałając otyłości. Błonnik zawarty w otrębach owsianych reguluje funkcje ruchowe przewodu pokarmowego, a także absorbuje metale ciężkie tj.: kadm, ołów, rtęć z organizmu człowieka.
Otręby owsiane powinno się spożywać regularnie, dodając do sera, mleka, jogurtów, sosów oraz jako składnik różnych potraw, bowiem nie tracą one swych właściwości podczas gotowania i pieczenia.
Waga netto: 250g Skład: 100% otręby owsiane BIO Kraj Pochodzenia: Polska Wartości odżywcze na: 100 g Kalorie: 1549kJ/368kcal Tłuszcze: 7,0g Węglowodany: 58,7g Białko: 12,5g Produkt z ekologicznych upraw: Tak Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: PL-EKO-07
|
|