Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Organizacja pracy w hotelarstwie podr.cz.1 ZSZ REA

27-06-2012, 15:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24 zł     
Użytkownik ECU_ZAMOSC
numer aukcji: 2358920080
Miejscowość Zamość
Wyświetleń: 7   
Koniec: 18-06-2012 14:23:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


ECU_ZAMOSC

Najlepsza na Allegro aukcja takiego przedmiotu


Opis przedmiotu

Organizacja pracy w hotelarstwie cz. 1


Autor Joanna Orłowska, Małgorzata Tkaczyk
ISBN [zasłonięte]978-8341-975-1
Format (w milimetrach) 165x235
Okładka Miękka



Organizacja pracy w hotelarstwie – podręcznik przeznaczony jest dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Materiał został podzielony na dwie części.

W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.

W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.













Promocje

W przypadku chęci zakupu większej ilości książek prosimy
o kontakt przed licytacją ,w celu ustalenia kosztów wysyłki
i dodatkowych rabatów.












Płatność

Numer konta:74 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]3560002 [zasłonięte] 005088(PowszechnaKasa Oszczędności Bank Polski S.A.)

Wysyłka

Towar wysyłamy zaraz po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie

Kontakt

email: allegro_[zasłonięte]@poczta.internetdsl.pl

MASZ PYTANIA DZWOŃ

84 [zasłonięte] 57

Godziny otwarcia:

pon. - pt. 9.00 - 17.00

sob. 9.00 - 14.00

Sprzedawca:

Spółka Handlowo Usługowa "ECU" Spółka z.o.o

Adres: ul. Zamenhofa 9

22 - 400 Zamość